Počasí se vylepšilo, a my mohly pokračovat ve výstavbě domečku. Chlapi se vrhli na omítky. Během týdne mají hotovo v podkroví a nyní pokračují v přízemí. Práce jim jde rychle od ruky. Teď se trochu zbrzdili, protože dole v domě ještě není dokončena elektroinstalace a rozvody vody.

Pamatujete si na to okno, které bylo v půli schodiště? Tak to už tam není. Pán (stavební dozor) se rozhodl, že je tam úplně zbytečné a ošklivé. Okno prostě odstranil a díru zazdil. Bylo to jeho rozhodnutí a hotovo! Myslím, že s tím oknem to vypadalo lépe… posuďte sami.

Na stavbu se jezdíme koukat každý den, abychom viděly, co už je hotové a jestli nenastal nějaký problém.

Dnes začali zedníci dělat omítky v chodbě, kde je schodiště. Aby mohli nahodit strop a vůbec celou horní část chodby, tak udělali obrovské díry do zdí, do kterých si zahákli železné tyče a na to položili prkna. Něco jako lešení. Když jsme toto viděly, tak mi mamka (jako správná hospodyňka) položila otázku: „A jak budeš mýt to okno nahoře? A jak to uděláš, když tam budeš chtít malovat?!“

Tam bych nedosáhla, ani kdybych si vzala žebřík. Ta stěna je vysoká nejméně pět metrů! Takže máme opět o čem přemýšlet...

Příští týden nám dovezou terasové dveře. Ano - ty dveře, o kterých už jsem také psala, že nám bylo doporučeno je prozatím neosazovat. Tak teď už tam prý mají být.

Příště bychom se měly také vrátit k zahradě.