Výběr kuchyně byl v našem případě spojen s bolestí hlavy a podrážděnými nervy.

Než jsme s mamkou navštívily různá kuchyňská studia, tak jsme opět plánovaly a vymýšlely samy. Já jsem žila deset let ve Španělsku a tam jsem si oblíbila zděné kuchyně. Také jsem takovou chtěla, ale když jsem na internetu viděla realizace zděných kuchyní některých našich firem, tak jsem od nápadu upustila. Bylo to takové „rádoby“, ale opravdu nic moc.

Nejdříve jsme se tedy vydaly do studia polské firmy. Všem velmi známé a u nás hojně propagované. Ukázky kuchyní nás nijak zvláště nenadchly, ale myslely jsme si, že budou nejlevnější… HA, HA! Omyl! NEJSOU nejlevnější. U jejich kuchyňských modulů jsou již dané šířky, takže když chcete šířku skříňky třeba 54 cm, tak máte smůlu.

Od rodinné známé jsme dostaly kontakt na firmu „Dřevolam“ manželů Němcových z Pacova. Dělají kuchyňské linky na míru. Nabízejí širokou škálu barevných provedení. Jako jediní z oslovených firem k nám přijeli a vše si měřili rovnou na místě. A důležitý detail: jsou levnější než naše známá polská firma.

Plynová varná deska nebo sklokeramická elektrická? Tak v tom jsme měly jasno. Určitě plyn. Všichni populární kuchaři vaří na plynu, tak my budeme taky. (Sklokeramickou máme také odzkoušenou a nevyhovovala nám.)

Návrhy, které vidíte na obrázcích, jsou z kuchyně, která bude v podkroví. Jediný problém, se kterým jsme se setkaly, bylo umístění varné desky. Nikde totiž nebylo možné použít digestoř (odsavač par). Nakonec jsme to vyřešily ostrůvkem. Barvy na obrázku jsou pouze pro inspiraci - realita by měla vypadat malinko jinak. Dvířka jsem zvolila v barvě slonová kost a pracovní desku v barvě wenge.

Jak se vám líbí?