My jsme si to ale opravdu myslely. Situace je takováto: já bydlím stále v bytě, který je již prodaný a kupec by se rád nastěhoval. Mamka bydlí v jiném bytě, který už měl být obydlen podnájemníkem. Problém je totiž v tom, že na sebe vůbec nic nenavazuje. Určitě to znáte. A nejen vy, co stavíte, ale i vy, kteří jste prováděli různé rekonstrukce.

Tak takhle to vypadá u nás:

Nebyly dodělané přívody plynu, vody a elektriky. Řemeslníci řekli, že nemůžou pokračovat, protože je u domu lešení a oni musí kolem domu kopat. Požádali jsme „pana stavitele“, zda by mohli již dokončit fasádu, jelikož potřebujeme odstranit lešení. Pan stavitel nechtěl dodělat fasádu, dokud nebudou dodělané přívody elektriky, vody a plynu, protože by byla fasáda poničená… (že by Kocourkov?)

Plynař slíbil, že přivede plyn do podkroví až tam bude kuchyňská linka. Plyn musí jít podlahou, tak aby to prý bylo přesně. Plánek kuchyně by mohl být nepřesný.

Firma, která nám vyráběla kuchyňské linky, požadovala, aby byly hotové podlahy (to je logický, nebudou stavět kuchyň na beton). Kuchyň mi přivezli, smontovali a divili se, že není přiveden plyn. Aby mohl být plyn přiveden, bylo nutné opět kuchyňskou linku rozmontovat a odstavit.

Když potřebujete zprovoznit bojler a celou technickou místnost, musíte si nejdříve objednat obkladače! (Tedy jestli jí chcete mít obloženou obklady).

Prostě na sebe všechno navazuje, u nás vlastně nenavazuje. U nás je to tak nějak naopak. Z venku dům vypadá, že je naprosto kompletní. On tak vlastně vypadá i zevnitř, ale ruce si u nás neumyjete, nic vám neuvaříme (plyn tam sice už máme, ale čekáme až přijede firma, která nám zhotovila kuchyně, aby tu mojí opět smontovali) a na záchod si také nedojdete. Stále nemáme vodu. Pardon, máme ledovou vodu z vrtu. Umíte si představit můj úklid? Vezmu si kýbl ledové vody, setřu kousek zaprášené podlahy (stále je to stavba, takže po navlhčení tohoto prachu vzniká blátíčko), voda v kyblíku je okamžitě černá, já musím sejít před dům, vylít ji (nemáme stále odpady - říkala jsem vám, že je to u nás divné) a načerpat další kbelík vody z vrtu. Takovéto obštrukce.

Z toho plynou všechna naše traumata:

  • Drobné nehody z nedostatku soustředění. (Přivřela jsem mamce ruku do dveří u auta. Nechala jsem otevřená střešní okna a přišla bouřka a kroupy. Hezká potopa).
  • Tloustnutí. (Samozřejmě z nervů. To opékání buřtů na to nemá žádný vliv)
  • Zvýšená spotřeba alkoholu. (Až večer - samozřejmě)

Suma sumárum

Stavět či nestavět? Určitě stavět! Za ty nervíky to stojí! A něco vám povím: jdeme do finále. Brzy se budeme stěhovat - hahaha. Příště vám představím naše nové kuchyňské linky.

P.S.: V předchozích dílech jsem psala, že budeme mít červenou fasádu. Rozmyslely jsme si to. Jak se vám líbí tato?