Při přemýšlení nad dárky vhodnými do kuchyně nás často napadnou kousky ryze praktické – jako reakce na to, když někdo v našem okolí pořád říká, že něco nefunguje. Tak můžeme pořídit třeba sadu kvalitních ostrých nožů pro toho, kdo si nad kvalitou nožů celý rok stěžuje, ale pořád nekupuje nové. Nadšený pekař nebo pekařka jistě uvítá sadu silikonových forem všech tvarů a typů. A také ještě nákladnější dar – domácí pekárnu.

Kromě praktických darů se ale samozřejmě nabízejí nápadité a krásné maličkosti. Pro milovníka piva najdeme ve starožitnostech holbu nebo klasický půllitr do sbírky. Sběratelům kuchyňských předmětů se dárky vymýšlejí lehce: jejich sbírku obohatíme nějakým tím kávomlýnkem nebo hmoždířem.

Máte doma amatérského barmana? Obdarovat ho můžete různými drobnostmi: sadou sirupů, barmanskými míchacími lžičkami, barmanskými nožíky a podobně. Radost udělají sklenky na koktejly, nebo zvolte klasiku: sadu klasických nízkých old fashioned sklenek se silným dnem.

Dobré víno a vše, co k tomu patří Stále více a lépe se orientujeme v kvalitních vínech, a tak se častěji obdarováváme lahvemi výjimečných vín. A co k dárkovému balení vína přidat také krásné sklenky? Obchody ve své nabídce mají nápadité sklenky na víno; vybírat můžeme mezi klasikou i módními novinkami. Do první skupiny patří například číše na víno, čirá číše s platinovým proužkem, do skupiny druhé například sady malovaných skleniček; číše na víno, šampusky, a aby to nebylo líto abstinentům, také sklenky na soft drinky. Velmi nápadité jsou také sklenky moderních tvarů – ať už na víno, short i long drinky. Kromě skleniček to mohou být i drobnosti, jako šité k tomu, aby se z nich staly dárky – misky a mističky, dózy, hrníčky, čajové soupravy...

Kde hledat dobrý designVelké množství krásných příborů (a to včetně dětských) naleznete u firmy Stone Bridge. Děti určitě jako dárek nadchne i dětský set malovaného nádobí uložený v malovaném kufříku. U stejné firmy si můžeme prohlédnout také nákladné, krásné a elegantní sněhobílé jídelní nádobí s jemnými vroubky a tenoučkou linkou – je to novinka Gordon Ramsay Platinum.

-ag-Foto: Moulinex, Krasnydomov.cz, Stone Bridge