Vyzkoušejte si tuto oblíbenou techniku třeba na jednoduchém sáčku na pečivo, do kterého můžete na Mikuláše schovat ovoce, perníčky nebo čokoládu.

Pytlík s rybkou

velikost: 36 x 22,5 cm

Co potřebujeme: 48 x 40 cm vzorované látky, kousek smetanového, bleděmodrého a bordó plátna, 0,50 m bleděmodré saténové stužky š. 1,7 cm, 0,70 m stříbrné šířka 1 cm a 0,85 m bílé šířka 0,7 cm, 2 stříbrné ozdobné knoflíky, kovově modré a stříbrné flitry, vyšívací bavlnky, stříbrné nitě.

Horní okraj vzorované látky 2x podehneme, prošijeme a kousek od kraje přišijeme stříbrnou stužku. Okraje modré stužky založíme a stužku přišijeme 8 cm od horního kraje, vytvoříme tunýlek. Podle předlohy nastříháme z bordó látky 2 čtverce a 4 trojúhelníky, z modré a smetanové vždy 2 trojúhelníky, vše s přídavky 0,5 cm na švy. Nejdříve sešijeme 2 čtverce, potom sešijeme krátké strany dvou bordó trojúhelníků a přišijeme je k sešitým čtvercům. K volným stranám čtverců přišijeme modré trojúhelníky, vytvoříme ploutvičky. Pro ocásek sešijeme smetanové trojúhelníky. Okraje těla rybky založíme, položíme ji na vzorovanou látku a přišijeme zadním stehem stříbrnou nití.

Okraje ocásku založíme, přiložíme ho k tělu a přišijeme vyšívací bavlnkou. Na ploutve, konec ocásku a nad rybku přišijeme flitry. Ze zbytku stříbrné stužky uvážeme mašličku a přišijeme ji na ocásek, místo oka přišijeme knoflík. Sešijeme boční šev a dno pytlíku. Obrátíme, tunýlkem provlékneme stužku, konce svážeme a uvážeme mašličku, na kterou přišijeme knoflík.

Stáhněte si výjimečné návody a popisy na patchworkové polštářky krok za krokem, které doprovázejí šablony a rozkresy.