Než k vám přijde hodinový manžel

Když si budete objednávat nájemního manžela, pokuste se mu co nejpřesněji vysvětlit, co po něm budete chtít, aby udělal. Tím si pojistíte, že přinese všechny potřebné nástroje k práci. Obvykle mívá plné auto všelijakých pomůcek, ale třeba motorová pila tam být zrovna nemusí. Přesné vysvětlení požadovaných úkolů navíc poslouží i k tomu, aby hodinový manžel dokázal předem reálně odhadnout, jak dlouho bude práce trvat, abyste si i vy mohli zorganizovat svůj čas. Není ovšem na škodu počítat vždy s nějakou časovou rezervou.

Předem se domluvte i na ceně, respektive podmínkách placení. Když budete od „manžela“ požadovat, aby vám smontoval nový nábytek, nebuďte překvapení, když po vás bude chtít, abyste mu poslali návod nebo nákres. Svědčí to o jeho profesionalitě, chce být připravený. Podle návodu dokáže lépe odhadnout, jak dlouho se u vás zdrží (sestavení skříňky je jedna věc a smontování vitríny s osvětlením druhá). A vy se vyhnete netrpělivému pokukování po hodinkách, když se u vás muž zdrží místo plánovaných dvou hodin čtyři.

Kolik vás to bude stát

V Praze dáte za první hodinu práce od 280,- Kč až po 350,- Kč. Každá další započatá hodina bývá o desítky korun nižší. Mimo Prahu jsou ceny příznivější, „manžel“ vás vyjde i na 200,- Kč/1 hodinu.

Doprava bývá po Praze od 170,- Kč, mimo Prahu 150,- Kč nebo je už zahrnuta v sazbě za hodinu. Do ceny může být zahrnutý i drobný materiál, jako jsou hřebíky, hmoždinky, svorky, podložky apod. Vždy záleží, jakého hodinového manžela si domů pozvete a na čem se domluvíte.