Nakupte vločky z různých materiálů

Nejjednodušší rada je nakoupit si ve výtvarných potřebách nebo obchodech pro kutily vločky z různých materiálů. Použít můžete třeba umělohmotné vločky, které nalepíte na váš porcelánový servis nebo připevníte oboustrannou lepenkou na knoflíky na polštáři.

K jednorázovému použití se prodávají vločky jako samolepka. Ty vám ozdobí třeba skleničky nebo okno. Lehce je pak zase na jaře sloupnete.

K dostání je také spousta vloček z filcu. Zkuste je navléci na tenkou saténovou mašli a proložit bílými perličkami. Získáte tak krásný sněhový řetěz, kterým můžete ozdobit třeba širm lampy nebo ho jednoduše navěste na bíle nastříkané větve ve váze.

Vyrobte vločky z papíru

Překvapte vaši návštěvu! Jistě znáte vystřihované vločky z papíru, co jsme všichni dělali ve škole. I ty vám můžou zajímavě dozdobit stůl, pokud je použijete jako šablonku na tác se sladkostmi. Stačí je prosypat moučkovým cukrem a naskládat na něj sněhové pusinky. A káva se může podávat.

Další technika, která vás určitě bude bavit, je výroba vloček z plíšku. Ten získáte z vypálených čajových svíček (kterých po Vánocích máte určitě hromady). Zvednutý okraj nejdříve vystříhejte do cípů dle libosti a pak celý kalíšek vyklepejte do placičky. Položte si hvězdičky na měkkou podložku, nejlépe na složené noviny. Vzory následně vyryjte hrotem obyčejné tužky. Vločky navlečte na drátek a použijte jako ozdobu svíček, okna nebo dveří a nebo je zavěste na řetízek a nechte jen volně viset nad stolem.

Dekorace z pravého ledu na závěr

Pokud venku mrzne, udělejte si venkovní dekoraci z pravého ledu. Do plastové misky vložte plody nebo rostliny, zalijte vodou a nechte zmrznout. Pro snadnější vyjmutí polijte misku teplou vodou. Po vyklopení tak máte křišťálově ledovou ozdobu.

Text a foto Pleasurephoto.com