Dodají vašemu pokoji vskutku luxusní ráz. Potěšte se rozličnými tvary a barvami jejich atraktivních květů. Poradíme vám, jak nejlépe si vychutnat jejich krásu.

Při nákupu věnujte hodně pozornosti výběru zdravé rostliny. Zvolte rostliny kvetoucí, s pevnými listy a zdravými kořeny. Na světě jich existuje asi 20 000 druhů. Některé druhy se vám s úspěchem podaří pěstovat v bytě. Tím, že pocházejí z tropických pralesů, potřebují vlhký vzduch, který zajistíte občasným rosením. Věnujte jim čas několikrát do týdne a oni se vám za to odmění záplavou neuvěřitelně odolných květů po celý rok.

Důležitý je pro ně také dostatek jasného a rozptýleného světla. Parapet vašeho okna na západní a východní stranu bude ideálním místem.

Květiny přihnojujte každých 14 dní na list slabou koncentrací hnojiv pro pokojové rostliny se stopovými prvky, existuje i hnojení zálivkou do substrátu. V období vegetačního klidu hnojení omezíme.

Substrát pro orchideje musí být vzdušný, propustný. Dají se ale pěstovat i v běžném substrátu pro pokojové rostliny, který je dostupný v každém květinářství.

Tip! Orchideje nikdy nepřeléváme a odumřelé listy vždy odstraňujeme!

Pokud nemáte přesto odvahu se do pěstování pustit, kupte si řezané orchideje.

Váš byt ozdobí třeba jen jeden květ ve vhodně zvolené váze. I ten vás bude těšit dlouhé týdny.