Možná si na to ještě vzpomenete ze školy. Razítka jsme tenkrát vyráběli z brambor a všechny nás to bavilo. Dneska vás naučíme razítkování pomocí obyčejné gumy z papírnictví a bavit vás to bude úplně stejně.

Jak vytvořit květinové razítko:

  • nakreslete motiv na gumu
  • odřízněte 3 - 5 mm tlustý plátek
  • vystřihněte nakreslený motiv
  • pomocí špendlíku jej připevněte zpět na gumu
  • špendlíkem tak vytvoříte květině střed

Dřevěné obložení stěny

Jednoduchý tvar květináče vystřihněte z látky. Zvolte buď několik látek v podobné barevnosti nebo stylu, nebo si stejně jako my pomozte látkou s tištěným patchworkovým vzorem. Vše pak bude ladit dokonale.

Temperou namalujte listy a stonky a pomocí razítkovací techniky dodělejte květy ve tvaru hyacintů. Pak už stačí jen přidat živé květiny a je hotovo.

Snídaně s vůní kvítků

Razítkovat se dá na všechny materiály, jen je potřeba zvolit vždy tu správnou barvu. Ve výtvarných potřebách si můžete koupit speciální barvy na porcelán, dřevo, textil, sklo atd.

Vždy si ale pečlivě přečtěte návod, aby vám barevný dekor vydržel tak, jak má. Nezapomeňte, že barvy na porcelán je nutné zapéct v troubě. Takto ošetřený porcelán pak můžete běžně používat a mýt. Přejeme vám dobrou chuť!

Obal na diář

Z tvrdého papíru vytvořte jednoduchý obal a ten dozdobte stejným způsobem. Na papír můžete tentokrát klidně použít obyčejnou temperu nebo vodovku.

Šaty pro knihu

Oblečte vaši oblíbenou knížku do bílého hrubšího plátna a prošijte jednoduchými stehy. Květináč vystřihněte ze zbytků látky, podložte igelitem ve stejném tvaru a zažehlete. Tím se obě látky spojí. Razítko tentokrát namáčejte do barvy na textil. Tu nezapomeňte na závěr zafixovat přežehlením. Stejně ozdobte i záložky z mašlí.

Foto a text: Pleasurephoto.com