S barvením vajíček se tedy nemusíte tentokrát zdržovat, jen je pro zvýraznění barvy potřete kouskem špeku nebo máslem. Stejné barvy mají i ostatní přírodniny, jako je březová kůra a různé větvičky a proutky, které určitě najdete někde ve vašem okolí. Přidejte nakonec ještě nějakou mašli v pestřejší barvě nebo kytičku, kterou celou dekoraci příjemně oživíte, a budete mít všechno krásně sladěné.

Pokud budete mít trochu času navíc, zkuste si vyrobit jednoduchou ozdobu z březové kůry. Vystřihněte z ní tvar vajíček a ty obarvěte. Klidně můžete použít i vodové barvy, kůra se chová podobně jako tvrdý papír. Děrovačkou vytvořte úhlednou dírku, kterou provlékněte mašli a navažte na hnízda z větviček nebo přivažte na pomlázku. Můžete je také upevnit na špejli a spolu s osením protáhnout dírkou vyfouknutého vajíčka.

Pro malé děti můžete z obyčejných vajíček udělat roztomilé zajíčky. Stačí vám barevný papír, nůžky, fixa a lepidlo. Z papíru vystřihněte zaječí hlavičky s různě zahnutými oušky a fixou na ně nakreslete jednoduše oči a čumáček. Na každé vajíčko pak nalepte hlavičku bílou lepicí pastou. „Zajíčky“ poskládejte do proutěného košíčku - hnízdečka. Uvidíte, že se budou malým koledníkům moc líbit.

Hlavně si ale celé Velikonoce užijte a až vás vaši blízcí a známí sešvihají pomlázkou, věřte, že to s vámi myslí dobře.

Krásné svátky!!!

Foto: Pleasurephoto.com