Říká se, že je lepší dvakrát vyhořet, než se jednou stěhovat. Ať už jste totiž šetřiví sebevíce a hromadění spousty nepotřebných věcí vám nic moc neříká, stejně ve svém bytě či domě budete muset svést malou válku s nekonečným seznamem věcí. Vše roztřídit, zabalit a v novém bytě zase vybalit a dát na příslušné místo. Mezitím se samozřejmě půlka věcí záhadně někam zatoulá a vyplave na povrch, až když ji nebudete hledat. Co s tím?

Jaký zvolit systém?

Jednoduchým řešením je zavést správný systém. Do kufrů a cestovních tašek zabalte všechno oblečení – každému členu rodiny samozřejmě zvlášť. Pokud máte zavazadel málo, pořiďte si pevné pytle a v nich oblečení přemístěte. Snadno ho tak odlišíte od dalších svých věcí.

Na zbytek věcí je nejlepší si sehnat kartonové krabice. Snažte se věci, které k sobě určitým způsobem patří – jako například dekorační postavičky z poliček v obývacím pokoji, dát všechny do jedné krabice. Zároveň krabici pořádně popište – do jakého pokoje přijde a co v ní je. Až budete v průběhu stěhování něco hledat, nebudete muset zběsile otevírat každou krabici zvlášť. Poznamenejte na krabici také, jestli náhodou neobsahuje křehký porcelán po babičce, se kterým by se mělo zacházet obzvlášť opatrně.

Papírové krabice se hodí vždy

Papírové krabice můžete využít v podstatě na veškerý svůj majetek. Ty ze silnějšího materiálu – z pětivrstvé lepenky – udrží i těžké nádobí. To však pro jistotu prokládejte novinami.

Krabice a další obaly si nakupte v dostatečném množství – když je nevyužijete při stěhování, jednoduše je schováte na později. A až budete konečně přestěhovaní, nezapomeňte si koupit víno a pořádně celou tu námahu zapít. Pro snadnější přenos vína vám poslouží obaly na víno – jsou nejen praktické, ale i skvěle vypadají, takže se nemusíte stydět s nimi vyrazit na návštěvu.