1. Stylová klasika

Ke klasickému stylu s kvalitními materiály a střídmým designem se výborně hodí tradiční mnoharamenný lustr bohatě zdobený skleněnými ověsky. Protože měřítko prostoru se zcela vymyká běžným poměrům, je do něj třeba zvolit stejně výjimečný lustr. Mohl by jím být například velkolepý exemplář z nabídky firmy KARE o průměru 160 cm, na 30 žárovek po 40 W za 119 000 Kč.

ČTĚTE TAKÉ:

2. Moderní elegance

Z obtížně řešitelného problému, jak zaplnit extrémně rozlehlý prostor nad sezením ve dvoupodlažní obytné hale, vede volba atypického svítidla na míru. Česká firma EZR vyrábí svítidla, u kterých je možné volit rozměry, materiál i světelný výkon - cenu pak určují všechny tyto parametry. Do řešeného prostoru by se nejlépe hodil složitější tvar tvořený několika válci vsunutými do sebe. S ohledem na velkorysý prostor je třeba pamatovat na patřičnou dimenzi a světelný výkon!

3. Odvážný experiment

Poslední varianta je stejně unikátní jako samotný řešený prostor a spočívá v mnohonásobném použití jednoho svítidla. Větší počet drobných stínidel zavěšených v různé výšce společně vytvoří kompaktní a vizuálně atraktivní skupinku. Pro tento účel se nejlépe hodí buď nadčasové bílé kouličky ze skla, nebo zajímavější černé, uvnitř zlacené širmy, svítidla Orient od firmy Azzardo. Svým jedinečným tvarem svítidlo naváže na podnože stolních lamp, má průměr 22 cm, výkon 60 W a stojí 2 060 Kč.