Mořený dub

Podlaha ze světle mořeného dubu je zajímavou a módní alternativou k podlahám ze světlého dřeva. Jejich barevně značně homogenní povrch je oproti dekorativnímu dubu mdlý a současně náročný na údržbu. Lehce našedlé mořidlo naopak dodává dubové podlaze velmi praktický odstín, na kterém se milosrdně ztratí nečistoty všeho druhu. Kusový koberec navazuje svým pojetím na bezúdržbovou podlahu: díky smyčce a praktickému melíru klade na svou údržbu jen minimální požadavky.

Bílá výmalba

Bílá barva zde hraje hlavní a zcela klíčovou roli. Křišťálově čisté stěny i strop sjednocují bohatě členěný prostor, který díky jednotné výmalbě působí příjemně kompaktně. Velkolepý účinek bílých stěn násobí bílý nábytek a stínidlo stojací lampy, takže interiér díky pocitově odlehčenému vybavení působí velmi svěže, vzdušně a velkoryse. Bílá navíc odráží jižní světlo, které sem vstupuje velkými okny a dodává interiéru optimistickou náladu a pozitivní energii.

ČTĚTE TAKÉ:

Moderní nábytek

Pokud by nábytek v takto minimalisticky pojatém interiéru byl pouze bílý, výsledek by nejspíš působil chladně, neosobně až sterilně. Kromě toho přemíra bílé bez kontrastu a akcentů by vyzněla fádně. Mohutnější rámy korpusů z ušlechtilého ořechového dřeva dodávají nábytku zajímavý výraz, kontrast a přiměřené napětí. Téměř graficky ho rámují a vydělují z bílého okolí, se kterým zůstává díky bílým plochám dvířek v intenzivním spojení.

Tmavé sezení

Podobnou roli, jako výrazné ořechové korpusy nábytku s dekorativní kresbou, hraje v interiéru sedací nábytek s kontrastně tmavým potahem. S černou barvou křesla a antracitovou pohovkou dostala místnost přiměřenou dávku napětí, které nevinná bílá postrádá. Aby nebyly tyto mohutné tmavé solitéry v interiéru osamělé, jejich účinek zjemňují další tmavé doplňky: designová plochá obrazovka televizoru, dvojice profilovaných květníků a umělecká plastika.

Barevný obraz

Jediným barevným prvkem v tomto inspirativním interiéru je obraz – rozměrná olejomalba plná jasných, optimistických barev sem vnáší život a vzruch. Nepřehlédnutelný formát díky živým barvám přirozeně přitahuje pozornost, a obraz se tak stal ústředním motivem celého prostoru, jehož neutrální koncept mu vytváří to nejlepší pozadí. Kombinace bílé se dřevem a několika černými akcenty působí velmi kultivovaně a klidně, zatímco obraz se stará o to, aby zde nezavládla nuda…