Klidný život na Barrandově II

Klidný život na Barrandově II

V první části článku (Klidný život na Barrandově) jsme měli možnost se seznámit s pětičlennou rodinou, jejich bytem na Barrandově a jeho kuchyňskou částí spojenou jídelnou s částí obývací. Měli jsme možnost se seznámit se záměrem architektonického řešení propojit všechny části řešeného prostoru do jednotného stylu,...

V první části článku (Klidný život na Barrandově) jsme měli možnost se seznámit s pětičlennou rodinou, jejich bytem na Barrandově a jeho kuchyňskou částí spojenou jídelnou s částí obývací. Měli jsme možnost se seznámit se záměrem architektonického řešení propojit všechny části řešeného prostoru do jednotného stylu, ale už jsme neměli možnost se dozvědět jak byl tento záměr naplněn. A to si přiblížíme dnes.

Pro osvěžení paměti
Jak byla vybavena kuchyňská část již víme – víme, že do původního prostoru byla umístěna kuchyňská linka do tvaru L, dvě potravinové skříně a barový pult, který oddělil kuchyňskou část od části jídelní. Přiblížili jsme si i materiály a barevné ladění objevující se v kuchyni (čtyřbarevná mozaika na stěně za linkou, kuchyňské skříňky z třešňového dřeva s dvířky v delfíní modři a chromové doplňky) a další podstatné detaily, kterých se následně použilo i ve vybavení zbývající části obytného prostoru.

Hrátky s barvami aneb jak to bylo dál
Do prostoru, hned za bar, byl umístěn velký rozkládací jídelní stůl z třešňového dřeva, který vytvořil jídelní část. Na jídelnu navázal obývací pokoj, v němž se stala dominantou rohová kožená sedací souprava v tmavomodré barvě. Na stěně proti kuchyni našla své místo knihovna z třešňového dřeva, z kterého je i další vybavení obývacího pokoje - odkládací stolek a rám skleněné vitríny.

Za podlahovou krytinu byla do obývací a jídelní části zvolena (pro svou světlost a nepříliš výraznou kresbu) plovoucí podlaha z javoru.

Okna ozdobily asymetricky uspořádané závěsy v barvě kuchyňské mozaiky, stěny originální olejomalby a podlahu ručně vázaný kusový koberec. K ozvláštnění a ucelení prostoru nemalou měrou ještě přispělo osvětlení.

Nástěnné osvětlení v obytné části doplnila stropní svítidla, která našla uplatnění rovněž v kuchyni, a spuštěné dekorativní světlo nad stolkem. Nad jídelní stůl byla zavěšena dvě velmi zajímavá drobná závěsná svítidla se skleněnými stínidly.

Kouzla v předsíni
Předsíň byla následovně vybavena jen nejnutnějším zařízením – výklopným botníkem, dvěma skříňkami s tyčí na kabáty a úložným prostorem. Toto zařízení, stejně jako v obytné části interiéru, bylo vybráno z třešňového lamina, aby prostory působily jednotně. Pro optické zvětšení prostoru posloužila zrcadla, kterými byla opatřena dvířka skříní. Pro dostatečné osvětlení členitého prostoru předsíně se uplatnil větší počet stropních svítidel.

Podlahu v předsíni i v šatně, pokryly modré dlaždice o rozměru 30x30 cm s drobným motivem kostiček shodujícím se s mozaikou v kuchyni. Prostor nakonec ucelila světlounce modrá výmalba.

Díky barevné kombinaci, aniž by bylo zapotřebí velkých dispozičních změn, se záměr, propojit všechny části řešeného prostoru do jednotného stylu, zdařil.

Při řešení koupelny však již bylo zapotřebí udělat větší změny, ale o tom opět příště v článku Klidný život na Barrandově III.

-Připraveno ve spolupráci s Ing. arch Šárkou Daňkovou z architektonického studia Megaron-
Foto: Iveta Kopicová



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
Klidný život na Barrandově

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Interiéry
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte šikovného podlaháře?

Zadejte si poptávku v kategoriích: podlahy.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce řadového rodinného domu, Rekonstrukce dvou pokojů a chodby, Dodávka plovoucích dřevěných a laminátových podlah do RD Račice.