Možná, že právě řešíte nebo jste dořešili svůj domov k obrazu svému. Přestože máte z výsledku dobrý pocit, jste vyčerpáni a přemýšlíte o tom, zda také ostatní mají podobné problémy. Možná jste se také zamysleli nad tím, kde byste se cítili nejlépe, zkrátka kde byste chtěli bydlet. Zeptali jsem se na to několika známých osobností –uvidíte, že jsou na tom dost podobně.

FILIP RENČ, režisér
Změnil jste v poslední době něco ve svém interiéru? Ne, jsem celkem spokojený. Chystáte se něco doma změnit? Bydlím v půdním bytě, ve kterém bych chtěl zvednout šikmou střechu, aby tam mohla vzniknout taková menší terasa. Příroda mi docela chybí. Kde je podle vás ideální bydlení? Já bych chtěl bydlet v domečku blízko Prahy. Měl bych velkou zahradu, docela bych bral i tenisový kurt, bazén atd. Ale to je ještě v nedohlednu.
JIŘÍ MACHÁČEK, člen skupiny MIG 21
Nejraději bych bydlel v plenéru, takže svůj současný domov bych změnil tak, že bych zboural stěny - jenže to jaksi nejde. Bylo by to nepohodlné a byla by nám zima. U nás se doma mění stále něco. Máme koncepční plán a podle toho doma realizujeme všechny změny, nemáme sílu to dělat najednou. Například naposledy jsem vyměnil obrázek na WC. Aby tam mohl viset, musel jsem pořídit novou skobu. Na tu jsem musel vyvrtat díru, a protože jsem měl pouze vrtačku bez příklepu, mírně jsem poškodil dlaždičku. Ale to nevadí, obrázek to zakryl.
TOMÁŠ DVOŘÁK, desetibojař
Já měním bydlení úplně, stěhuji se totiž z bytu do domečku. Tam bude všechno podle mých představ a doufám, že už tam nikdy nic nebudu muset měnit. Ideální je pro mě trávit co nejvíce času na terase s pěkným výhledem, třeba na zapadající slunce.
MAHULENA BOČANOVÁ, herečka a moderátorka
Co jste během poslední doby změnili doma ve svém interiéru? Nedávno jsme pořídili moderní sedačku se zářivým červeným koženým potahem. Náš dům je zařízený ve stylu doby tří mušketýrů – kámen, dřevo, dlažba, měď – a tak tento nevšední, absolutně moderní prvek, interiér krásně oživil. Chtěla byste něco doma změnit? Ne, jsme teď s manželem zcela spokojeni. Jak si představujete ideální bydlení? Ideální je pro mě to, v čem bydlíme – venkov, květiny, útulno. Mám ráda staré věci s osobitou historií a vůní, co sloužily mnoha a mnoha generacím. V domě je nejdůležitější místo kuchyň, kde se non stop vaří.
KATEŘINA BROŽOVÁ, herečka
To je těžké odpovědět, když poslouchám svého muže, co všechno by chtěl doma změnit, bude na to potřebovat ještě nejméně jeden život. A to se už tentokrát stane architektem. V současné době bych nic nechtěla změnit, dodělali jsme teď dětský pokoj, nechali poopravit zahradní cestičky a takových změn bude ještě skutečně mnoho. Jsem spokojená tam, kde žiji, je to podle mých představ.