Ačkoliv baterie patří k doplňujícím částem každého koupelnového vybavení, jejich vzhled může celkovému pojetí tohoto prostoru pomoci nebo mu naopak ublížit. K současným minimalistickým tvarům jsou ideální baterie s geometrickými liniemi, jejichž vzhled dodává koupelně na osobitosti a zvyšuje její celkový estetický dojem.

Na letošním koupelnovém veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem bylo kolekcí armatur představeno nespočet. Nejen odborná, ale i laická veřejnost svůj zájem soustředila kolem moderní série, kterou německá společnost Axor představila pod názvem - Axor Citterio. Za vším hledej architekta Jejím tvůrčím otcem je světoznámý architekt a designér Antonio Citterio, po němž je kolekce pojmenována. Na trh byla uvedena pod heslem „Bohatost v designu“, což vystihuje designérovo pojetí koupelnového prostoru, který se mu díky nové kolekci podařilo sladit s vnitřním vybavením – technické funkce v souladu s minimalistickými tvary umožňují vznik zcela nového pocitu v místnosti. Důležitým momentem je rovněž široká škála prvků, které kolekce obsahuje. Je jich totiž rovných 70!, takže je víc než zřejmé, že na své si přijde každý potenciální uživatel. Axor Citterio obsahuje: Baterie pro umyvadla, bidety, vany a sprchy. Vše v charakteristicky pravoúhlých tvarech pro různé varianty použití. Pákové směšovače, směšovače se třemi otvory a s křížovými nebo pákovými držadly, cena od 14.400 Kč.
Hlavové sprchy s přizpůsobenou baterií pro instalaci pod omítku nebo se sprchovým systémem pro instalaci na omítku, cena od 19.000 Kč. Baterie Axor Citterio jsou k dostání: v osvědčeném provedení chrom s galvanicky nanášeným povrchem z pravé platiny (jejich cena je cca o 50 % vyšší).