Konečně se do módy znovu vrátily skleněné tvárnice, a tak v interiéru nestavíme pouze nudné sádrokartonové či zděné příčky. Nahrazujeme je průsvitnými stěnami, které v interiéru navozují pocit volnosti a nestísněnosti. Docela neprávem ještě donedávna podceňovaný materiál lze přitom využít v prostoru nejrozmanitějšími způsoby. Kromě stěn můžeme skleněné tvárnice použít jako výplň, a to jak v rovném, tak i zakřiveném tvaru. Hodí se rovněž jako podlahovina nebo je lze využít v deskových stropních konstrukcích. Správná volba Na výběr máme širokou škálu typů, liší se od sebe rozměrem, dezénem a zabarvením. Klasický čtverec (nejčastěji vyhledávaná velikost je 19 x 19 x 8 cm, další jsou 24 x 24 x 8 cm nebo 19 x 19 x 10 cm) se doplňuje rohovým provedením či atypickými formáty, podle toho, jakou podobu má výsledný tvar. Prostřednictvím dezénu a zabarvení kontrolujeme množství prostupujícího světla. A nejen to Nadstandardní vlastnosti použitého materiálu dovolují tvárnice upotřebit na nejrůznějších i vysoce namáhaných částech stavby. Díky konstrukci tvárnice (dvě skla, mezi kterými je minimálně vzduchu) je totiž zaručena dostatečná tepelná izolace, takže jsou klasifikovány jako materiál, který spoří energii. Kromě toho jsou skleněné tvárnice také dobrými izolanty zvuku. Samotný materiál je pevný a odolný. Z těchto důvodů je můžeme užít třeba i u vstupních dveří, aniž bychom porušili vlastní bezpečnost. Ta je zaručena rovněž tam, kde klademe vysoký nárok na požární bezpečnost. V jeho případě totiž stěna vydrží až 60 minut hoření, než dojde k porušení integrity.

Skleněné tvárnice Barví se ve hmotě, což znamená, že se vyrábí už z obarveného skla Barva se fouká přímo dovnitř tvárnice

Místo tvárnic tabuli Nejste-li příznivci skleněných tvárnic, a přesto byste chtěli prostor netradičně oddělit, pak můžete použít velkoplošné skleněné tabule. I jimi lze vymezit nebo oddělit část místnosti, takže jasně dáme najevo funkci, avšak nenásilnou formou, takže prostor bude působit volně a vzdušně. Kvalitu skla volíme podle jeho užití. Tam, kde je nutné zajistit naprostou bezpečnost a odolnost proti vniknutí, používáme vrstvené sklo. Vzniká plošným spojením dvou či více vrstev čirého, barevného nebo reflexního skla, výsledná deska se osazuje do rámu. Do interiéru je vhodné sklo tvrzené. Vyznačuje se vysokou mechanickou pevností, které je dosaženo díky speciální tepelné úpravě. Zpravidla má tloušťku 8 až 12 mm a lze je použít i bez rámu jako samonosného stavebního prvku.

Velkoplošné desky ze skla Kvalitu materiálu volíme podle užití (bezpečnostní, dekorativní) Kromě čirého skla můžeme zvolit barevné, reflexní či matné provedení. Zabraňují přímému pohledu z místnosti do místnosti Iluzi nenarušeného prostoru bychom neměli pokazit zvoleným rámem, úchyty, panty apod.