glass GL01E, G161E Vzhled podlahové krytiny významně přispívá k celkové podobě interiéru. Její výběr podléhá náročnosti provozu, charakteristice zařízení místnosti a samozřejmě i přáním uživatelů, pro které je vodítkem rovněž cena materiálu. Jednou z možností při výběru je i nová podlahová krytina Allura.

Vyrobená je z vrstvených vinylových dílců, které se lepí přímo na vyrovnanou, čistou a suchou zem. Spodní vrstvu materiálu tvoří podložka, na ní je fotomateriál a svrchní průsvitná vrstva je nášlapná. Inspirace z přírody Přední světoví designéři se při tvorbě kolekce nechali inspirovat krásami přírody a maximálně využili trendů v moderním designu - vznikla wood W447působivá kolekce složená ze čtyř řad: wood, stone, glas a metal (dřevo, kámen, sklo a kov).

Na první pohled poutají exkluzivní vzory, originální povrchové úpravy i zcela nové 3D struktury. Při jejich výrobě je využívána moderní technologie Superior texture dvousměrné reliéfní ražby. Díky ní získávají vzory na plastičnosti a dochází k variacím světlo – stín. Výsledek je naprosto reálný – tesané dřevo, štípaný kámen, zvlněný plech nebo reliéfní sklo – jen s těží rozeznatelné od originálu.

Naproti přírodě Dílce jsou vyráběny v různých rozměrech v závislosti na daném vzoru tak, aby plně vynikla jeho struktura. Krásu vzoru lze dokreslit variantou se zkosenými hranami. V tomto případě jsou hrany vinylového dílce useknuté v úhlu tak, aby propůjčily každému prknu, dlaždici nebo sklu originální vzhled. Průzračně čistá vrchní vrstva je chráněna povrchovou úpravou PUR, proto se snadno udržuje a čistí a její lesk vydrží dlouho krásný. Allura je vhodná do všech interiérů, kde vykouzlí nezaměnitelnou atmosféru. Pro svoji odolnost je ideální krytinou i tam, kde požadujete vysoký stupeň zátěže. Snadná práce, dokonalý vzhled Při pokládce dlažby, laminátu či dřeva občas dochází k lámání, kroucení, ohýbání či odštípnutí materiálu. To se u vinylových dílců stát nemůže. Jednotlivé dlaždice se pokládají na sráz vedle sebe, takže nevzniká žádná spára a konečný efekt působí celistvým dojmem. Proč se stone FS253Gpodlahovina nevyrábí rovnou v rolích? Důvodem je vrchní nášlapná vrstva, jejíž síla nedovoluje materiál stočit do role. I to je zárukou vysoké kvality a především životnosti, ruku v ruce s příznivou cenou pak docílíme dokonalé rovnováhy: působivá, kvalitní podlaha - nízké náklady. Proč vinylové dílce? Nabízeny jsou v široké škále přírodních dezénů. Vhodné jsou takřka do všech typů místností. Pokládka je snadná a po zaschnutí lepidla (2 - 3 hodiny) lze podlahovinu běžně užívat.

-td-Foto: FORBO