Věcí přibývá a úložného prostoru ubývá. Běžný problém každé domácnosti. Jarní úklid nám opět přihrál věčnou otázku – co vyhodit, co rozdat a co ještě skladovat? A pokud ano, tak hlavně kde a jak? Obracíme se potom na osvědčená místa, jako je spíž či komora, úložné prostory v gauči nebo horní patra vestavěných skříní - tam se drobnosti všeho druhu dokonale schovají. Problém je, že zase nejsou na očích, a tak se tam zapomenou.

Drobnosti zavěšené v kapsách a taškáchVěci, které chceme mít více při ruce, naskládáme přehledně do kapsáře na stěně v komoře nebo předsíni. Menší lehké předměty ale také můžeme uložit do papírových tašek a taštiček, které zavěsíme tak, že nezaberou skoro vůbec žádné místo. Firemních taštiček od kosmetiky, doplňků a oděvů máme jistě dost, jen nevíme, jak je upotřebit; a protože jsou hezké, je nám líto je vyhodit. Zavěsíme je na dlouhou řadu háčků nebo věšák na stěně ve spíži, komoře či předsíni, nebo je připevníme prádlovými kolíčky na dlouhou šňůru, kterou pověsíme podél stěny. Taštičky se využijí i v koupelně - na sponky a jiné propriety, které se v nich dokonale schovají.

Půvab netypických skříněkDo užší předsíně nebo jiné místnosti můžeme umístit půvabný starý kus nábytku, který při troše trpělivosti nalezneme v bazaru – může to být kancelářská skříňka s posuvnými dvířky nebo roletou, lékařská registračka nebo kartotéka, či úzká skříňka s maličkými čtvercovými šuplíčky odshora dolů. Poté, co nábytek povrchově upravíme (po odstranění nátěru napustíme voskem nebo znovu přetřeme), bude sloužit jako atypický úložný prostor. Do dřevěných šuplíčků se vejdou jako ulité CD a kromě toho spousta drobností.

I starý stůl nabízí úložný prostorV bazaru možná také narazíte na starý kuchyňský stůl, který má pod jídelní deskou ještě jednu desku. Rozhodně to nebýval špatný nápad, v dobách, kdy se jídelní stůl využíval zároveň jako pracovní; ve vzniklé mezeře bývalo místo na kuchařské knihy a sešity s recepty, v rozích pak byly přihrádky na skleněné kontejnery, ve kterých se skladovala mouka, sůl, cukr... My můžeme takový starý stůl také využít, do spodního prostoru naskládáme vedle sebe proutěné čtverhranné košíky – bude to vypadat krásně a opět získáme poměrně hodně nového úložného prostoru.

-ag-Foto: Vitra, Ikea, Ligne Rose