Co nového se během května vyskytlo na českém trhu? Čím novým bychom si mohli trochu vylepšit domácnost a ušetřit si práci? Není toho málo, pojďme se tedy na to podívat…

Dva v jednom Má ještě cenu kupovat k monitoru zároveň i televizor? Monitory jsou přece již plně optimalizovány pro multimediální obsah, jakým jsou dynamické grafické hry či rychlé video. Doporučená maloobchodní cena modelu M198WA je 8.780 Kč, M208WA je 10.990 Kč a modelu M228WA-BZ je 13.150 Kč Mají velmi rychlou dobu odezvy, která zaručí jedinečnou kombinaci rychlé reakce a řízení barev při přehrávání filmů, her a animací s perfektním kontrastem a ostrostí obrazu bez duchů. Důkazem je série širokoúhlých LCD monitorů Flatron (LG Electronic), která je optimalizována pro vysoké rozlišení. Nová řada Flatron M8W přináší vysokou kvalitu obrazu, která je dnes na trhu k dostání, a obraz je tak srovnatelný s realitou. Díky rozlišení 1440 x 900 u 19"modelu (Flatron M198WA) a 1680 x 1050 u 20" (Flatron M208WA) a 22"verze (Flatron M228WA) nabízí řada LG Flatron M8W nejdokonalejší kontrastní poměr 3000:1 a odezvu 5 ms. Tyto vlastnosti umožňují uživatelům hrát a na obrazovce sledovat graficky náročné akční hry nebo filmy s minimálním zkreslením. Technologie Digital Fine Contrast Ratio (DFC) lépe zobrazuje rychle se pohybující obrazy bez ohledu na jejich tmavost či světlost. DVI vstup, TV tuner, vestavěný reproduktor (3W x 2) a pozorovací úhel 170/170 činí z tohoto monitoru s vysokým rozlišením univerzální a zároveň vysoce funkční zařízení. Pochlubit se mohou certifikací pro systém Windows Vista Premium a jsou ideálním řešením pro plné využití vyspělého rozhraní tohoto systému. Milovníci filmů a her určitě ocení možnost sledovat širokoúhlé panoramatické obrázky bez jakékoliv újmy na jejich kvalitě.

Monitory této série lze díky široké škále vstupů snadno připojit. Vzhled monitoru byl navržen tak, aby se dobře vyjímal v jakémkoliv prostoru.

Jak skladovat kvalitně potraviny? Užitný objem celkem 306 l (nahoře chladicí prostor 142 l; uprostřed vitaFresh, zóna 92 l, dole mrazicí prostor noFrost 72 l). VitaFresh suchá zóna s 50% vlhkostí vzduchu (2 přihrádky), orosená zóna s vlhkosti vzduchu 95 % (1 přihrádka). Cena 37.990 Kč. Společnost Siemens představila spolu s novým povrchem antiBacteria revoluci ve způsobu skladování potravin - technologii vitaFresh, která dokáže zpomalit růst mikroorganismů a zároveň chrání potraviny před poškozením z přechlazení. Díky speciálním chladicím zónám s regulovanou vlhkostí a teplotě blízké 0 oC nabízejí chladničky Siemens maximální komfort pro skladované potraviny. Zóny vitaFresh je udrží déle čerstvé, takže místo častých návštěv nákupního centra zbude více volného času na rodinu a koníčky. Jak je to možné? Při teplotách blízkých nule se výrazně zpomalují rozkladné biologické procesy a potraviny zůstávají čerstvé až třikrát déle. Také si mnohem déle dokáží uchovávat vitamíny, vůni, křehkost, chuť a hezký vzhled. Chladničky Siemens s touto technologií mají dvě skladovací zóny čerstvého chlazení s teplotou blízkou 0 oC a s různou vlhkostí. Takzvaná suchá zóna s vlhkostí cca 50 % je určena pro skladování salámů, ryb, mořských plodů, masa, drůbeže a mléčných výrobků. Zóna Orosená má relativní vlhkost 95 % a je vhodná pro křehkou zeleninu a ovoce. Nerezová chladnička Siemens má dále elektronickou regulaci teploty, udržování teplotní rovnováhy umožňuje inovativní technologie, nechybí „dětská pojistka“ ani funkce „dovolená“. Technologie noFrost zajistí optimální cirkulaci.

Výrobky Miele znovu bodovaly

V prestižní soutěži „Red dot design award“ Design centra NRW bylo vyznamenáno hned pět produktů firmy Miele. Jedním z nich byla kombinace chladničky s mrazničkou KFN 8998 SE ed. Porota se nadchla technikou GlassLight, která se uchází o patent. Vnitřní prostor a vnitřní strana dveří jsou osvětleny LED diodami, dokonce i přihrádky na zeleninu a přihrádky se zónou PerfectFresh jsou kompletně osvětlené. Výjimečnými přístroji jsou také oceněné vinotéky KWL 4912 SGed a KWT 4974 SGed. Skleněné dveře umožňují pohled dovnitř, aniž by propustily UV paprsky. Při optimálních skladovacích podmínkách, díky uložení bez vibrací, je zaručen kultivovaný požitek z vína. Dynamické chlazení zaručuje rovnoměrnou teplotu a vlhkost vzduchu v celém vnitřním prostoru. Cenu si odnesly i výrobky z řad automatických praček W 4800/W 4840 a sušiček prádla T 9800/T 9820. Přístroje mají větší buben s celkovým objemem 82 litrů, elegantní design s přehledným pultovým panelem, který je u pračky i sušičky identický, takže přístroje i vedle sebe tvoří harmonickou dvojici. Modely jsou samozřejmě vybaveny patentovaným voštinovým bubnem a disponují mnoha navzájem sladěnými programy.

Květinové kouzlo v koupelně Společnost Kaldewei, prestižní výrobce van, představila na letošním veletrhu Superplochá vanička vyrobená ze smaltované oceli je nabízena ve dvou rozměrech, květinový design se dokonale skví na bílém povrchu.ISH ve Frankfurtu nad Mohanem sprchové vaničky s ornamenty. Ozdobeny jsou jimi modely Superplan a Superplan XXL. Vzor Lilie v jemném odstínu šedé pochází z návrhářského studia Phoenix Design (Stuttgart/Tokio) a dokonale odpovídá současným trendům v podlahovém designu při vytváření moderních koupelnových oáz.

Žehlení košil – bez práce! Ocenění „Kolumbovo vejce“, které uděluje nezávislá nadace Stiftung Innovation, získal revoluční koncept pro domácnost - automatický žehlič košil Dressman. Dokáže totiž za 6 minut košili Žehlicí automat na košile vysušit a vyžehlit. Několika jednoduchými úkony můžete také vysušit a perfektně upravit sportovní saka, kabáty a bundy, například po nečekané dešťové přeháňce. Nový LED displej ukazuje čas zbývající do vyžehlení košile a konec programu oznámí akustický signál. Když jde o skvělé výsledky, má Dressman bez námahy převahu nad ručním žehlením: manžety a límečky se perfektně vytvarují díky speciálnímu držáku límečků a integrovanému držáku manžet. Spotřebič pracuje s nízkými teplotami, látka je tedy chráněna tak, jak si zaslouží. Lesklé skvrny, které zejména na tmavých látkách často zanechávají běžné žehličky, jsou minulostí. Díky svým 12 časově řízeným programům dává Dressman každému materiálu vhodnou péči. Pro hedvábí, viskózu, bavlnu, len, flanel a další neelastické materiály existují samostatná nastavení. Spotřebič obsahuje tři programy pro provětrání či vysušení sportovních kabátů a sak.

-td-Foto: LG, Siemens, Miele, Kaldewei