Pořád se něco děje. A ani červen nebyl výjimkou. Pojďme se tedy podívat, co nového nám tento měsíc přinesl. Dokonalá relaxace Společnost Ideal Standard představila na letošním veletrhu ISH ve Frankfurtu nad Mohanem multifunkční relaxační centrum - Tris. Určeno je všem, kteří rádi odpočívají ve vodním prostředí, nabízí totiž v jednom místě sprchu, parní lázeň i saunu. Kabina je vyrobena z vrstveného dřevěného hranolu (marino wood), ošetřeného speciálním voděodolným lakem.

Komfortní požitek poskytuje třízónová sprcha spolu s dvoufunkční hlavovou s 11 tryskami pro standardní sprchu a 8 výkonnými tryskami pro funkci tropický déšť. Jednofunkční ruční sprcha v minimalistickém designu je vybavena 125 cm dlouhou zasouvací hadicí, vyrobenou z ABS. To zajistí, že neabsorbuje teplo. Silikonové trysky zabraňují usazování vodního kamene. Jednoduchá regulace průtoku a teploty vody je možná díky speciálně navrženému termostatu z materiálů odolných vysokým teplotám, a tudíž plně bezpečných na dotek. Sauna Tris garantuje svým uživatelům vyrovnanou teplotu během saunování v celém vnitřním prostoru. Dva ventilátory umístěné ve vrchní části kabiny zajišťují cirkulaci horkého vzduchu a minimalizují teplotní rozdíl mezi horní a spodní částí kabiny. Generátor je dodáván včetně 2 kg přírodních lávových kamenů. Je k dispozici s příkonem 3 nebo 4 kW, podle možností rozvodů.

Skladný vysavač Výsledky nedávného testu firmy Philips dokázaly, že 27 % spotřebitelů skladuje vysavač v obalu. Na základě tohoto výzkumu byl představen nový vysavač, který je uskladněn v plastovém boxu. Ten je odolný, trvanlivý i hygienický, nepřekáží ani esteticky nenarušuje prostor. Vysavač můžeme zvolit se sáčkem nebo bez něj, podle zvoleného typu získáme 250 W nebo 300 W sacího výkonu, oba typy jsou vybaveny filtrem HEPA 12. Cena 2.999 Kč.

Tak trochu jiná… Dvoudveřová chladnička v černém lakovaném provedení PianoBlack s dlouhými, na dotyk příjemnými tyčovými madly vypadá skvěle a poskytuje širokou nabídku nejrůznějších lákadel. Stačí stisknout tlačítko, a kostky ledu, drcený led nebo pitná voda plní sklenici... Diskrétně v pozadí se přitom ukrývá přívod pitné vody se speciálním filtračním systémem pro zajištění stálého přísunu čerstvé vody. Nabízí 504 litrů užitného prostoru, z toho 334 litrů je vyhrazeno chlazení a 170 litrů je věnováno mrazicí části. Chladnička kromě obrovského prostoru poskytuje mnoho užitečných funkcí. Například s funkcí superchlazení a supermrazení nedochází při vkládání nových potravin k ohřátí již uskladněných jídel, neboť nové potraviny jsou rychle zchlazeny na požadovanou teplotu. Teplota v chladicí i mrazicí části je řízena odděleně. Její aktuální nastavení je na digitálním ukazateli zobrazeno zvlášť pro každou zónu. Díky inovativní technologii NoFrost již není třeba chladničku odmrazovat. Účinný systém cirkulace vzduchu se stará o to, aby vlhkost vzduchu uvnitř chladicího a mrazicího prostoru byla odváděna k vně umístěnému výparníku. Díky tomu zůstává vzduch v mrazicím či chladicím prostoru suchý, nevzniká námraza na potravinách ani led na stěnách spotřebiče. To zabraňuje energetickým ztrátám, které se rovnají zvýšeným nákladům na provoz spotřebiče.

Novinka firmy Bosch je nabízena za 65.570 Kč. Vydatný spánek Matrace a polštáře Tempur jsou vyrobeny z viskoelastického materiálu z otevřených buněk, které umožňují, aby jimi proudil vzduch a udržoval tělesnou teplotu. Tyto buňky se mírně pohybují podél křivek těla a poskytují úplnou oporu tam, kde ji vaše tělo potřebuje. Při prvním ulehnutí na matraci se může zdát tvrdá, avšak působením teploty a váhy těla materiál změkne a vytvaruje se přesně podle obrysů. Když se z matrace zvednete, vrátí se do původního stavu. Tento ojedinělý materiál byl původně vyvinut pro astronauty NASA. Výjimečná technologie umožní matraci kopírovat tělo spáče a dopřeje mu odpočívat v přirozené poloze bez napětí. To, že se zformuje přesně podle tvaru a polohy těla, poskytne šíji, zádům a nohám takovou podporu, kterou potřebují. Zároveň udržuje páteř v přirozené poloze, a není tak nutné, abyste si nejlepší místo na spaní ve své posteli museli doslova vyvrtět. Výhodou je rovněž to, že matrace nevyvíjejí protitlak proti vašim snahám o co nejlepší polohu. Polštáře se zase vytvarují podle obrysů hlavy a šíje tak, aby šíjovým a ramenním svalům poskytly co největší oporu. Ocenění pro Whirlpool Na nedávném čtvrtém slavnostním předávání cen za inovace, které se konalo na mezinárodním pařížském veletrhu Foire de Paris, získala společnost Whirlpool dvě velké ceny za inovace Grand Prix d'Innovation. Ocenění se udílejí celkem ve čtyřech kategoriích: technologie, inovace, design a zvláštní cena, přičemž firma Whirlpool získala zvláštní cenu za digestoř Evolution a cenu v oblasti technologických inovací za chladničku typu Side by Side s integrovaným kávovarem na espreso. Digestoř Evolution sklízí úspěch za svoji funkčnost i estetický dojem a přímo vychází z úspěšného projektu Whirlpool In.Home. Integrovaný kávovar je prvním výrobkem, který dokáže současně nabídnout chlazené i horké nápoje, a byl označen jako technologický pokrok v oblasti domácích spotřebičů. Kávovar na espreso přináší zákazníkovi hmatatelné výhody, umožňuje mu popíjet italskou kávu, aniž by přístroj zabíral další prostor v kuchyni, přičemž „americká“ chladnička typu Side by Side nabízí nejlepší parametry ve své kategorii díky technologii 6. smysl a energetické třídě A.

Porota složená z novinářů, odborníků a pořadatelů veletrhu Foire de Paris zvolila vítěze celkem ze 30 nominací. Společnost Whirlpool získala velkou cenu za inovace Grand Prix d'Innovation již potřetí; naposledy to bylo v roce 2005 za přístroj Pręt-a-Porter určený k osvěžování vzhledu oděvů a předtím v roce 2003 za myčku nádobí se dvěma zásuvkami. -td-Foto: Ideal Standard, Bosch, Tempur, Whirlpool, Philips