Jak to začalo...

Před proměnou

Původní nábytek byl vyměněn za nový. Změnu prodělala i podlaha.

Po proměně

Designéři volili pro celý byt nábytek v kombinaci tmavé/světlé dřevo. Prostor oživili křesly tzv. ušáky, které nechali u čalouníka nově potáhnout oranžovým čalouněním.

Před několika dny se manželé přestěhovali do menšího bytu, který potřebovali zařídit a trochu přestavět. Jaroslav Nebuška se po náročném stěhování rozhodl manželku ušetřit starostí s vybalováním věcí a zařídil jim týdenní pobyt v Lázních Bechyně. Pro svou paní si pan Jaroslav ale přichystal ještě jedno překvapení, a to proměnu bytu od designérů primáckého pořadu Jak se staví sen. Paní Nebušková netušila, co ji po příjezdu čeká.

Co bylo potřeba V nezařízeném bytě manželů designéři rekonstruovali obývací pokoj s kuchyní a předsíň. Ve vstupní chodbě zařídili úložný prostor ve formě vestavených skříní. V obývacím pokoji se nahromadil nábytek ze starého bytu, který se na nové místo nehodil. Vyžadoval také obměnu. Vydali se tedy na nákup nábytku vhodnějšího, při kterém jim pomáhala i patronka tohoto dílu Petra Černocká. Aby byt neztratil svou duši, nechali u čalouníka potáhnout dvě křesla typu ušák. Položili nové podlahy, vybalili krabice ze stěhová...

Toho, co bylo potřeba udělat, nebylo málo, ale noví designéři si s tím za pouhý týden poradili. A jak se na své dílo dívají?

Před proměnou

V chodbě chybělo úložné místo. Navíc potřebovala trochu prozářit. Kuchyň, i když celá v bílé barvě, působila v prostoru nesourodě a neposkytovala dostatek úložného ani pracovního prostoru.

Po proměně

Designéři chybějící úložný prostor vyřešili vestavnou skříní, prostor prozářili světlou podlahou, oranžově vymalovanou stěnou a zrcadlem, u kterého nechybí odkládací místo. Designéři využili každý milimetr z výklenku, který byl vyhrazený pro kuchyň. Zabudovali do něj kuchyňskou linku a do ní vestavné spotřebiče. Zvětšili tak nejen úložný prostor, ale i pracovní plochu. Kuchyň od obýváku oddělili barovým pultem a podlahou.

„Rekonstrukce tohoto bytu technicky rozhodně náročná nebyla,“ říká designérka bytu Takto vypadal ušák, než v bytě zazářil ve svém novém hávu.pana Nebušky, ale v zápětí dodává: „Zato designově byla přestavba a vybavení o to náročnější. Majitel měl představu o rustikálním, zdobném nábytku. Pro mě to tedy byla zajímavá zkušenost, protože to rozhodně není můj styl,“ svěřuje se Anna Lacová. „O to větší to ale byla pro mě výzva a jsem ráda, že se mi možnost zkusit něco nového naskytla.“ A jak se tvářila na návrhy pana Nebušky, který už určitou představu o rekonstrukci a vybavení měl? „Samozřejmě jsme ho vyslechli a byli jsme nadšeni jeho aktivitou. Některé jeho postřehy jsme využili a snažili se jeho styl respektovat, nicméně ta stěžejní změna byla jen na mně s Lukášem.

Před proměnou

Po vyklizení byl byt vymalován a položeny nové podlahy.

Po proměně

Pozvala nás k sobě domů a pomáhala i s nákupy Petra Černocká pomáhala s nákupem nábytku. Stropní lampu, kterou vidíte na obrázku, designéři vybrali pro obývák.Patronkou proměny bytu manželů Nebuškových byla Petra Černocká, která nás prostřednictvím obrazovky pozvala k sobě na návštěvu. Svěřila se, že má ráda starý nábytek, pro jeho osobitost – „duši“. Designérům pak pomáhala při nákupech.

„Byla jsem ráda, že právě já můžu být patronem tohoto dílu. Momentálně zařizuji s manželem chalupu, takže mi nákup nového nábytku ani rekonstrukce není cizí. I náš byt jsem si zařídila sama, a když na to mám čas, dokážu si to i užít,“ dodala Petra.

Další proměnu druhé řady pořadu Jak se staví sen uvede televize Prima v neděli. Více informací naleznete ZDE.

-Připraveno ve spolupráci s Prima TV- Foto: Prima TV

Designéři: Anna Lacová, Lukáš Fictum Patron dílu: Petra Černocká