Kateřina, Tomáš a Petr jsou sourozenci, kteří se přihlásili do pořadu Jak se staví sen, aby udělali radost své mamince, Taťáně Pospíšilové (62). Ta pochází z Moskvy a vyrůstala v tzv. komunálním bytě, kde celá rodina bydlela v jednom pokoji a o kuchyň a sociální zařízení se dělila s ostatními rodinami, které obývaly další pokoje v bytě.

Před proměnou

Po proměně

Po několika pronájmech je stávající byt, kde nyní rodina bydlí, jejich první opravdu vlastní bydlení s velkou kuchyní. Ta už ale bohužel neposkytovala paní Pospíšilové, která ráda a velmi dobře vaří, potřebný komfort pro vaření ruských a samozřejmě i českých specialit. Její děti se to tedy rozhodly změnit. Přihlásily se do pořadu Jak se staví sen a štěstěna jim přála.

Než se stal sen skutečností Než mohla proměna začít, bylo potřeba si ujasnit, které místnosti prodělají změnu. Samozřejmě to byla kuchyň a ještě koupelna. Designéři si obě místnosti prohlédli, zaměřili a proměnu důkladně naplánovali. Jak kuchyň o ploše zhruba 25 m2, tak i koupelna prodělaly kompletní změnu.

Kuchyně jako ze zámku V kuchyni, která slouží také jako jídelna, byla vyměněna kuchyňská linka i spotřebiče. Její původní vybavení bylo již zastaralé jak z pohledu designu, stavu, tak i funkčnosti. Designéři pro ni zvolili linku v bílé barvě s dřevěnou pracovní deskou, která jí dodala šmrnc. Volně stojící sporák nahradila vestavná sklokeramická varná deska a trouba. Kulatý jídelní stůl byl vyměněn za obdélníkový. Celý kuchyňský prostor, laděný především do bílé barvy, oživila tapeta s květinovým vzorem. Podle informací, které designéři měli k dispozici, má paní Pospíšilová květiny moc ráda, a tak vybrali i jídelní čalouněné židle s motivem květin.

Před proměnou

Po proměně

Před proměnou

Z popelky princeznou

Zásadní změnou prošla i koupelna. Designéři ji změnili doslova od podlahy po strop. Obklady, dlažba, umyvadlo, to vše bylo vyměněno. Vyřešili i „dilema“ rodičů, kteří řešili, zda v koupelně vanu nechat, nebo ji nahradit sprchovým koutem. V důsledku svého věku již měli mírné problémy koupat se v ní. Pryč s vanou, rozhodli rázně za ně. Vanu nahradil prostorný sprchový kout. Pro optické zvětšení koupelnu nechali obložit bílými obklady a dlažbou, pomohla i mozaika, kterou nechali obložit stěnu u umyvadla a sprchového koutu. Prostor se zvětšil i díky velkému zrcadlu, které společně se skleněnou poličkou našlo místo nad umyvadlem.

Po proměně

A úkol byl splněn – popelka se proměnila v princeznu. Tím to ale nekončí, v neděli od 17:30 můžete sledovat další proměnu pod taktovkou designérů pořadu Jak se staví sen. Pro více informací klikněte ZDE.

-připraveno ve spolupráci s Prima TV-