V Miláně proběhla velmi zajímavá a inspirativní výstava. Projekt naplněný osobitým nábojem a ironickým imaginativním duchem: „CORIAN® loves MISSONI”. Výstava tvořená vizionářským obytným interiérem, který je citově vřelý, svůdný a vizuálně inspirativní a který prostřednictvím stylu Missoni vyjadřuje designovou rozmanitost povrchového materiálu DuPont™ Corian®.

Interiéry “CORIAN® loves MISSONI” jsou střízlivé a racionální, ale plné barev, imaginace a výrazu, odrážející výjimečnou kreativitu a smysl pro barevnost svých tvůrců. Kombinace těchto ingrediencí je podstatou unikátního a charakteristického stylu Missoni, který se vyvíjí už od 60. let 20. století.

Rosita a Luca Missoniovi, kteří značku Missoni založili, pro tento projekt vytvořili elegantní barevné kombinace. Ty pak jednotliví autoři projektu aplikovali na materiál Corian od firmy DuPont. Hrou s různými technologiemi pro povrchové úpravy materiálu jako je např. sublimační potisk, ohýbání za pomoci nejmodernějších zpracovatelských technologií, vytvořili paletu dekorativních efektů. Projekt “CORIAN® loves MISSONI”, jehož uměleckou ředitelkou byla Rosita Missoni a supervizorem její syn Luca Missoni, představil jak osobitý rukopis MissoniHome, tak možnosti materiálu Corian. Vznikla nečekaná kombinace barev a ikonický design, ve kterých se odráží

silná tradice textilního a oděvního designu.

MissoniHome Řadu „The Home Collection” navrhuje Rosita Missoni. Je výjimečná svým osobitým nábojem a kreativním duchem, ve kterém se dokonalý cit pro barevnost pojí s vynikajícím řemeslným zpracováním. V současné době značka the MissoniHome nabízí široký výběr multifunkčních a různobarevných prvků. Bohatá mozaika barev textilií a nábytku je výrazem současné moderní doby. Na kolekci spolupracovali dvě přední firmy: Missoni a T&J Vestor (textilie a nábytek, firma byla založena v roce 1921). S kreativitou a s dokonalou schopností sladit design čerpala Rosita Missoni inspirace ze světa módy a aplikovala je do domácích interiérů. Prohlédněte si více na: http://www.missonihome.com/.

Materiál Corian se používá jak pro rezidenční, tak komerční aplikace. Je vhodný také na výrobu nábytku, svítidel a dekorativních předmětů. Je to neporézní a pevný povrchový materiál, který je odolný vůči znečištění, snadno se udržuje a je trvanlivý. Lze jej opravovat a obnovovat. Corian se standardně vyrábí v široké paletě asi stovky různých barev a je tepelně formovatelný prakticky do libovolného tvaru zcela podle představ designéra.

-var- S použitím podkladů Missoni a DuPont Více o výstavním projektu najdete na http://www.corian-loves-missoni.com/ Foto: DuPont