Většina z nás nemá to štěstí, aby měla ve svém bytě pro péči o prádlo vyhrazenou speciální místnost, ale každý by si určitě rád zjednodušil práci a urychlil proces praní a žehlení. A co takové mytí nádobí. Nikdo ho nemilujeme, ale je to nutnost. Myčka je v tomto ohledu dokonalým pomocníkem a nyní si ji mohou pořídit i lidé, kteří žijí sami a doteď si mysleli, že by něco takového, jako je myčka, nikdy dostatečně nevyužili.

Nechte se inspirovat realizací bytu 1+1 o rozloze 35 m2 ve starší pražské zástavbě, kam se pohodlně vešla jak myčka nádobí, tak i pračka se sušičkou. Autor projektu nešetřil zajímavými a praktickými nápady, které z bytu udělaly nejen příjemné bydlení pro jednoho, ale také startovací bydlení pro mladý pár.

Vysoké stropy jako výhoda

Půdní nástavba vyžadovala chytrá řešení. Bylo nutné inteligentně využít vysoké stropy, a vestavěné patro na spaní se tedy více než nabízelo. Prostor pod ním mladá žena obývající tento byt využila pro vytvoření relaxační zóny s pohovkou, bodovými světly pak zajistila dostatečné osvětlení i pro odpočinek při četbě. Vestavěná skříň podél celé boční stěny pohodlně pojme veškeré sezonní oblečení.

Jedna z nejmenších myček na trhu Electrolux ESF 2450Zkosení střechy umožnilo využít místo pod oknem pro důmyslný systém úložných prostor v délce více než pěti metrů. Pod oknem tak vznikly dvě oddělené kóje, které je možné použít pro uložení sportovního vybavení, kufrů, starého nábytku, bot či sezonního oblečení.

Oba prostory jsou osvětlené a levá buňka nabízí prostor o rozměrech 2 x 0,9 m, kde se pohodlně vyspí jeden člověk.

Malé, ale šikovné

Do malé kuchyně, která je zároveň šatnou, se obyvatelce vešla i vysněná myčka, která pojme 6 sad nádobí a na jeden mycí cyklus spotřebuje pouhých 7 litrů vody. Vyplatí se tak i člověku, který žije sám, neboť takové množství vody spotřebuje při umytí jednoho hrnečku a dvou talířků.

Pračka Electrolux EWC 1350 má kapacitu 3,5 kg prádla, sušička AEG-Electrolux Lavatherm lze postvit na pračkuKoupelna nabízí ženě nejen komfort vany, ale také dokonalé péče o prádlo. Na prostor 4 m2 se pohodlně vešla nejen vana, velké umyvadlo a toaleta, ale také předem plněná pračka a dokonce i kompaktní sušička. Zvolená pračka je ideální pro jednočlenné domácnosti. Pojme 3,5 kg prádla, ale je v ní možné prát i menší množství. Člověk, který žije sám, tak nemusí čekat, až naplní koš dostatečným množstvím prádla pro jednu várku, ale může prát v podstatě kdykoliv.

-Electrolux-