Mnozí z nás budou hodně překvapení, když zjistí, jakou roli v našem životě hrají symboly. Kolikrát není nutné znát cizí jazyk a kulturní tradice, abychom rozpoznali univerzální znaky moci, lásky, ochrany atd. Často sami intuitivně volíme ten nebo jiný symbol podle situací, ve kterých se nacházíme, a podle toho, co si přejeme do našeho života přitáhnout. Například bohatí a úspěšní lidé se obklopují symboly úspěchu a moci: orel, plachetnice, lev, koruna atd. Pro vytvoření romantické atmosféry volíme vyobrazení šťastného zamilovaného páru, srdíčka, svíčky atd. Pocit ochrany nám poskytnou vyobrazení nebo sošky Ježíše, Buddhy, anděla strážného, různé amulety atd. (to, čemu věříme).

Není nutné být velikým psychologem, abychom si všimli známky samoty v domě v podobě obrázků, fotografií a sošek osamělých mužů a žen, obrazů pochmurného podzimu nebo zimy atd.

Stejně tak jako lze číst jazyk symbolů, lze jím i mluvit. Je to jeden ze způsobu, jak vyjádřit naše přání a požádat vesmír o jejich splnění. Ať už žádáme o úspěch, ochranu nebo lásku, jde jen o to vybrat ta správná slova.

Co si domů pořídit

Zde uvádíme několik příkladů, jak lze jazyk symbolů využít i v interiéru:

Vějíř je symbolem Východu. Je to symbol vysokého sociálního statusu. U tohoto předmětu je důležité, z jakého materiálu je vyroben. Například santálové dřevo dokáže odrážet negativní energii. Také je důležité, co je na vějíři vyobrazeno. Jeřáb je tradiční symbol dlouhověkosti, zdraví a dobrých rodinných vztahů. Slon je symbolem moudrosti, síly, jistoty a sebevědomí. Drak symbolizuje štěstí, úspěch atd.

Anděl je klasickým symbolem Západu. Vyobrazení anděla strážného má ochraňovat členy rodiny od všeho zlého, nasměrovat věci správným směrem a pomáhat ve složitých i každodenních otázkách a situacích. Má skutečně mocnou energii. Nejlepším místem pro jeho umístění je v severozápadní části domu, bytu nebo i kanceláře. V žádném případě nedávejte symboly na záchod nebo do koupelny!!!

Zvonek - Když jím zazvoníme, přivoláme pomoc (aktivujeme pomocníky ze všech stran). Zároveň zvuk zvonečku přináší do domu dobrou energii a vypuzuje negativní. Vhodné je ho umístit do severozápadní části domu a zazvonit s ním vždy, když potřebujeme přivolat pomoc.

Skoro v každé kultuře mají své válečné hrdiny. Ve feng-šuej postavička válečného náčelníka symbolizuje ochranu proti všem zlým větrům vanoucím a ohrožujícím dům (tehdy to bylo hodně aktuální). Například Kwan Kung, obzvlášť když ho posadíte, aby sledoval vstupní dveře, chrání dům proti všem negativním vlivům, hlavně zlodějům a další nepřízni, které odpuzuje svým strohým pohledem. Místo čínského symbolu můžete za tímto účelem úspěšně využít i dalšího odvážného a slavného válečníka nebo postavičku rytíře, indiána atd. Orel je klasickým symbolem úspěchu, společenského uznání, odvahy a schopnosti povznést se nad problémy a vyjít vítězně z jakékoliv životní situace. Postavičku, sošku nebo obraz či fotografii orla je dobré mít v pracovně i v jižní části domu, bytu nebo kanceláře.

Pár srdíček z růženínu je symbol lásky a harmonie v partnerském vztahu. Je to spojení hned dvou symbolů růženínu – kamenu lásky a klasického symbolu lásky – srdíček. Pořiďte si pár srdíček, ať už z růženínu, nebo i z jiného materiálu na noční stolek do ložnice a do jihozápadní části domu (JZ odpovídá za lásku a partnerský vztah). S tím, že s úspěchem můžete použít i vyobrazení jakéhokoliv jiného šťastného páru, ať už to budou lidé, labutě, delfíni nebo kočky.

Ganeša je symbolem moudrosti (pomáhá správným rozhodnutím), úspěchu v podnikání a kariéře. Je to velmi starý a účinný symbol. Nejvhodnějším místem pro Ganešu je severozápadní sektor domu, bytu nebo kanceláře. Můžete ji posadit po vaší pravici i na pracovní stůl.

Na zem a do tmavého koutu nikdy!

Je důležité nedávat symboly, jakými jsou Ganeša, anděl, Buddha, Kwan Kung atd., nikdy přímo na zem nebo pod schody. Tím bychom je zneuctili!

Předtím, než si domů pořídíme nějaký ten symbol, nachystáme pro něj místo. Mělo by tam být minimálně uklizeno. Nikdy nedáváme symboly do špinavého a tmavého koutu!

A kde všude můžeme jazyk symbolů používat? Skutečně všude a při jakékoliv příležitosti!

Získejte to, po čem toužíte

Pokud bydlíte sami a toužíte po partnerovi, začněte mluvit jazykem symbolů. Dejte pryč vše, co připomíná samotu, a přineste si domů symboly páru.

Pokud toužíte po ochraně a pocitu bezpečí, odstraňte agresivní obrázky, sošky a kaktusy. Místo toho si pořiďte vyobrazení anděla a postavte ochránce proti vstupním dveřím tak, aby hlídal váš vchod.

Změnou prostředí a zapojením správných symbolů lze dosáhnout i zajímavé změny v životě. Zkuste to třeba i jen pro pozvednutí nálady, vše, co přinese pozitivní emoci a energii, je vždycky dobré.

Hodně štěstí!

-Marina Kopecká a Julia Burová-www.kralovnafengsuej.cz Foto: www.profimedia.cz

Nová poradna feng-šuej!Zajímají vás další informace o feng-šuej? Zeptejte se v naší odborné poradně. Více informací...