Také se vám už stalo, že jste ztratili zájem o skvělou sedací soupravu jen proto, že vám nevyhovovala její podnož? Líbila se vám tvarem, vašemu přání odpovídala i její skladba, dokonce i rozměry byly jako ušité do vašeho interiéru, ale nemohli jste překousnout dřevěné špalíky, na nichž byla posazena? Měla prostě hrozné nohy.

Vyměňte je!

Věděli jste, že si můžete zvolit čalounění. Tedy nejen barevnost či vzor potahu, ale také kvalitu požadované textilie. Tajemstvím nebyla ani možnost pořídit si zvolený typ sedací soupravy také v kůži nebo s potahem z alcantary. Ovšem, jakmile jste spatřili podnož, rázem vás přestala zajímat. Jednoduše vás ani nenapadlo, že byste si mohli pořídit stejnou, jen s jiným typem podnože, nikdy jste se s touto možností nesetkali. Jenže ona možnost existuje!

Výběr je omezený

Pokud nepátráte právě po speciálních solitérech, které vynikají zcela osobitým designem, u nichž i podnož dotváří jedinečnost výrazu celku, pak máte šanci najít tu pravou sedací soupravu. Je jasné, že dřevěný špalík, navíc z tmavého dřeva, nebude ladit s vaším interiérem svítícím světlým javorem či leskem chromu. Stejně tak nepořídíte, pokud byste si chtěli koupit typický designový kousek například z dílny velikánů třicátých až šedesátých let minulého století a přáli byste si například, aby pohovka či křeslo od Corbusiera mělo místo kovové podnože dřevěnou. To opravdu nenajdete u autorizovaných výrobců ani u těch, kteří se zabývají tvorbou levnějších kopií.

Vše bude ladit

Nevěšte hlavu, pokud při prvních pokusech nenajdete pro vás přesně tu pravou sedací soupravu. Protože se zajímáte o design a přejete si mít sladěný a vkusný interiér, buďte trpěliví a hledejte dál. Moderní a pěkně vyhlížející sedací soupravy s řadou specifických funkcí i libovolně volitelným typem podnože existují. Možná budete překvapeni, nejde jen o drahé a zahraniční produkty.

Zůstaňte doma

Čeští výrobci vám nabídnou u řady sedacích souprav odlišné podnože například co do materiálu, barvy a dezénu dřeva, ale také jejich tvaru. Dokonce si budete moci v případě některých pohovek vybrat kovovou podnož v matu či lesku nebo například v nerezu či hliníku nebo třeba barevně lakovanou apod. Prostě se musíte zeptat. Nikde v showroomu nemohou mít vystavenu kompletní nabídku veškerého zboží ve všech typech a variacích, proto je třeba se ptát.

Nezavrhujte kolečka

Také sedací soupravy mohou být na přání opatřeny kolečky. Postačí však i speciální filcové podložky, které samolepicí ploškou připevníte v kontaktních bodech s podlahou na podnož. Umožní snadný pohyb (zejména po hladké podlaze) a ochrání ji před škrábanci (především dřevo a laminát).

-das-Foto: www.profimedia.cz, archiv