Nekonečné možnosti

Židle Calligaris CS/1085 HERO, cena 2.323 Kč, provedení: plast, výběr z 5-ti barev (Milky White,Orange,Red,Light Green, Fuchsia). Židle je vhodná i pro venkovní použití, stohovatelná.Comeback do nábytkářského průmyslu zažívá v posledních letech nábytek z umělé hmoty, tzv. „plastový nábytek“. Ač si pod tímto názvem spousta z nás představí laciné věci, plastový nábytek nabízí mnohem víc. Upoutá nejen snadnou údržbou, svěžestí barev či rozmanitostí a netradičními tvary, ale je také jedinečný ve své kombinaci, např. s kovem, textilem, ale i dřevem.

Nepřeberná škála barevného provedení, ale především transparentnost takového nábytku je v moderním interiéru nedocenitelná. Průhledné plastové židle poslouží stejně dobře jako ty dřevěné, jen s tím rozdílem, že místnost tolik opticky nezatíží. Nemáme-li tedy byt obřích rozměrů, jistě se budeme snažit o to, aby prostor alespoň vzdušně působil, když už není. Transparentnost zařizovacích předmětů bude tedy hrát prim.

Slušivý, a přitom snadný pro údržbu

Židle EFFEZETTA Z001, cena 4.930 Kč, plastový sedák, opěradlo (kovová konstrukce). Výběr z 5-ti barev (modrá, červená, zelená, černá, bílá)Mezi velké výhody plastového nábytku patří bezesporu jeho snadná údržba. Ve většině případů stačí suchý, případně navlhčený hadřík. Na rozdíl od mnoha přírodních materiálů je také méně přitahován bakteriemi, a je tedy vhodný například do prostor pro alergiky nebo dětských pokojů. A rozhodně sluší modernímu stylu.

Nicméně správně zvolenou barevnost (černá, bílá) a design lze sloučit i se stylem klasickým. Speciálně plastové židle jdou snadno kombinovat se skleněnými stoly a kovovými konstrukcemi. Celému interiéru se tak dodá lehkost, světlo a eventuálně i barevná hravost.

Správně zvolený plastový nábytek lze doporučit i do exteriéru – hlavní výhodou takového nábytku je v tomto případě jeho váha, lépe řečeno lehkost, odolnost, ale také cena.

Výběr z plastových produktů je opravdu rozsáhlý, počínaje různými tvary, barvami, čirostí nebo ohebností či tvrdostí. Je možné si z nich vybavit doslova celý byt. Ale všeho s mírou. Citlivě zvolený a v kombinaci s jinými materiály se plastový nábytek stane vkusným a účelným prvkem interiéru.

-td-Foto: Nábytek Říha