Retro je opět tady!

„Retro“ patří k hlavním heslům letošní sezony. Na tuto léty prověřenou módní vlnu zareagoval největší měrou výrobce značky Hyundai. Svým sortimentem v retro stylu nabídl ucelenou řadu rádií, radiomagnetofonů i gramofonů, nazvanou patřičně Retro Style. Design inspirovaný skutečnými výrobky z dob první republiky doplněný o moderní technologii vzbudil u veřejnosti velký zájem.

Retro, přehrávače, kuchyněPředstavte si rádia z dob svých dědečků a babiček. Charismatické provedení v dřevěných skříňkách, patina získaná stářím a důvěrně známý pocit nostalgie – to vše má své kouzlo!

Když připustíte, že jisté modely Huyndai mají nejenom rádio, ale umí přehrávat CD, kazety a dokonce i gramodesky, je to opravdu retro v moderním kabátu. Hyundai navíc přinesl do segmentu retropřehrávačů svěží vítr, když je obohatil o technologii RIP. Funkce, která umožní přehrávaný záznam převést do formátu MP3, je fenomén. Vždyť formát MP3 ovládl širokou veřejnost a internet. „Empétrojkový“ záznam tak můžete mít velmi rychle, a to jak z audiokazety, desky, CD, tak dokonce i z rádia. Pro všechny vlastníky rozsáhlé fonotéky či milce starých hudebních nosičů je Hyundai partner, který jim rozumí.

Podívejme se na několik tipů, které by vám neměly uniknout:

Opravdu typickým zástupcem retra je gramofon Hyundai RTCC611. Ten přináší kromě řádného retro designu s kovovou ozvučnicí také CD přehrávač a analogový AM/FM tuner s manuálním laděním. Mile vás překvapí, že zvuk vychází nejen z reproduktorů uvnitř přehrávače, ale také z kovové ozvučnice.

Dalším povedeným kouskem je retro gramofon Hyundai RT 910 RIP. Ten přehrává rádio a gramodesky. Navíc obsahuje unikátní funkci RIP, takže si můžete přehrávanou písničku převést do MP3.

Co se týká „ripovací“ technologie, tak pod značkou Hyundai najdete více modelů, které toto umožňují. Je to z důvodu velmi velké obliby „multimédií“ (možnosti přehrávat různá média a formáty) a také díky možnosti převést do formátu MP3 všechno, co přehráváte.

Jedním z „krasavců“ je také gramofon s CD Hyundai RTCC513RIP. Přehrává gramodesky, CD, kazety, rádio a má také USB vstup. Samozřejmostí je také možnost všechny přehrávané formáty převést do formátu MP3 a přehrávat také z flash disku.

Hyundai vyrábí mnoho retro přehrávačů a každému se líbí něco jiného. V opravdu krásném stylu je vyroben model Hyundai RA 701C. Tento model navíc umí přehrávat i kazety, což potěší všechny, kteří se jich prostě nechtějí vzdát nebo mají jednoduše pásky rádi.

Také vás napadlo, že některý z přehrávačů je skvělým dárkem? A to nejen pro seniory, protože mnozí z nás máme rozsáhlé fonotéky, mnoho gramofonových desek a jak už to bývá, nechceme se jich vzdát. Vždyť slyšet to praskání a šum na začátku desky má svoje kouzlo!

Kompletní kolekci retro přehrávačů můžete navštívit na stránkách www.hyundai-electronics.cz nebo si prohlédnout a zakoupit také zde.

-Tronic-