Sklo, skleniceV rámci letošního Designbloku designér Rony Plesl představil unikátní sklenice TERIBEAR, jejichž design speciálně vytvořil pro dobročinný projekt Nadace Terezy Maxové dětem. Jedná se o sklenice na šampaňské, jejichž výrobu zajistila firma SAHM a které bude možné od listopadu zakoupit v obchodním řetězci INTERSPAR. Předpremiéra spolupráce této dobročinné akce proběhla v rámci Designbloku, kde byly sklenice k zakoupení v Designshopu Superstudia. Kompletní nová kolekce TERIBEAR 2010 bude pak oficiálně představena v rámci exkluzivní charitativní módní přehlídky FASHION FOR KIDS 2010, kterou Nadace Terezy Maxové dětem pořádá v listopadu v Obecním domě.

Projekt TERIBEAR již druhým rokem oslovuje svými produkty širokou veřejnost a získal díky jejímu zájmu finanční prostředky ve výši přes 3500000 Kč, které jdou na podporu náhradní rodinné péče a profesionalizaci pěstounských rodin. Ojedinělý CRM (cause related marketing) projekt nesoucí název TERIBEAR vznikl v roce 2008 v úzké spolupráci Nadace Terezy Maxové dětem a společnosti SPAR ČOS, provozovatele hypermarketů INTERSPAR. Jeho cílem je podporovat dobrou věc a nabízet potenciálním zákazníkům produkty speciálních charitativních kolekcí TERIBEAR. Medvídek nabídl za dobu své existence již čtvrtou kolekci. Tyto kolekce doplňují kvalitní a praktické produkty denní spotřeby za cenu, která je srovnatelná s výrobkem dané skupiny, navíc je opatřena atraktivním designem.

Rony Plesl Studoval na SUPŠ sklářské v Železném Brodě (1980 - 1984) a na pražské Vysoké škole umělecko-průmyslové (1984 - 1990). V letech 1991 - 1999 učil na sklářské škole v Sklo, sklenice, design, designérŽelezném Brodě. Věnuje se tvorbě unikátních foukaných a tavených skleněných objektů a plastik. Má za sebou řadu výstav doma i v zahraničí, výtvarně spolupracoval s proslulou sklárnou BAG – Barovier & Toso v italském Muranu. Získal celkem čtyři ceny za design (nápojové sklo), zabývá se také interiérovým designem (Sushi Point – palác Myslbek, restaurant Zoom – Kongresové centrum, restaurace Bellevue – u Karlových lázní).

Co dalšího bylo k vidění na Designbloku? Podívejte se na video

-var- Foto: Nadace Terezy Maxové