Starší byt předělaný k obrazu svých nových majitelů

Starší byt předělaný k obrazu svých nových majitelů

Rodina se dvěma dětmi koupila starší byt v cihlovém domě v klidné části moravského města. Vyhovovala jim výborně poloha bytu ve městě, také pěkné okolí, méně už dispozice bytu. Tak ho předělali...

Byt sice byl podle jejich požadavků třípokojový, ale půdorysné uspořádání jim neObývák, pokoj, bytvyhovovalo. Poměrně malá kuchyně byla řešena jako samostatná místnost, stůl pro pohodlné stolování čtyř lidí se tam ani nevešel. Obývací pokoj byl naopak řešen až příliš velkoryse. Původní majitel totiž spojil dva pokoje vybouráním příčky. Dětský pokoj měl rozměr 9 m2, pro dvě náctileté děti naprosto nedostačující ložnice jako jediná prostorově i svým umístěním v bytě plně vyhovovala. Majitelé se tedy rozhodli pro generální rekonstrukci včetně zásadních změn dispozice. Protože měli dobré zkušenosti s přestavbou svého předchozího bytu s firmou KYZLINK, oslovili je znovu. Nechali si architekty vypracovat architektonický návrh včetně počítačových vizualizací a ateliér také celou rekonstrukci zrealizoval. Bytové a textilní doplňky byly vybrány v prodejně Canapé decor.

Obývací pokoj, vizualizace, rekonstrukce, bytObývák, byt, vizualizace, rekonstrukce
Obývací pokoj, byt, rekonstrukceObývák, pokoj, byt, rekonstrukce

Nejradikálnější změny se odehrály v předsíni, středobodu celého bytu. Původní předsíň byla na tak malý byt příliš veliká, uzavřená, tmavá, nevlídná místnost plná dveří a vestavěných skříní. Architekt navrhl úplné odstranění nejmenšího pokoje sousedícího s kuchyní a vybourání dveří do obývacího pokoje. Tímto zásahem ve středu Byt, ložnice, rekonstrukcebytu vznikl přívětivý slunný prostor, otevřený do jídelny a kuchyňského koutu a zároveň do obývacího pokoje. Naopak mezi obývacím pokojem a pokojem dětí byla obnovena původní příčka, kterou předchozí majitel vyboural. V bytě jsou tedy dva uzavřené pokoje, ložnice a dětský pokoj, kde mají obyvatelé bytu plné soukromí.

Ve středu bytu vznikla prostorná vestavěná šatna, tolik potřebná pro uložení šatstva čtyřčlenné rodiny. Také maličká koupelna byla doslova překopána. V původní koupelně zabrala velká vana tolik místa, že už se nevešla ani pračka. V nové koupelně se počítá doslova s každým centimetrem čtverečním. Místo vany je zabudován luxusní sprchový kout, umyvadlo a skříň s vestavěnou pračkou, sušičkou prádla a úložným prostorem na špinavé prádlo, uzavíratelná roletkou.

Ložnice, vizualizace, byt, rekonstrukceLožnice, rekonstrukce, byt 

Ložnice je navržena do ořechově-kávových odstínů v kombinaci s bílou a černou bVizualizace, byt, dětský pokoj, rekonstrukcearvou. Kvalitní matrace a rošty jsou samozřejmostí. Nezapomnělo se ani na úložné prostory jak na čelní stěně, tak i prostorné komody naproti postelím. Obývací pokoj je laděn do ořechových tónů nábytku, textilií i malby. Pod oknem je umístěn i pracovní kout.

Nový vzhled kuchyně a dětského pokoje je zatím pouze „na papíře“. Již na počátku se majitelé rozhodli rekonstrukci bytu rozložit na 2 etapy. První etapu již mají zdárně za sebou a práce na nové kuchyni a dětském pokoji je čeká v nejbližší době.

 Byt, koupelna, rekonstrukceKoupelna, byt, rekonstrukce

Realizace proběhla v létě 2010, pod taktovkou ateliéru KYZLINK, www.kyzlink.com.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Interiéry
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

Přátelství

Doporučujeme

Hledáte dobrou firmu na návrh a realizaci interiéru?

Zadejte si poptávku v kategoriích: návrhy a realizace interiérů.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka na míru, Nábytek do dětských pokojů, kuchyňska linka.