Majitelé si uvědomili, že pokud chtějí mít sladěný a do detailů promyšlený interiér, je nejvyšší čas začít plánovat. V tomto okamžiku oslovili architekty společnosti KYZLINK.

Protože se s řešením interiéru začalo poměrně pozdě (ideálně by se mělo začít současně s přípravami projektu celého domu), architekti se snažili navrhnout vnitřní vybavení tak, aby se nemuselo přistupovat k žádným dodatečným stavebním úpravám a změnám v projektu.

Celá koncepce propojeného společenského prostoru v přízemí spočívá v jednotném designu, jednoduchosti a funkčnosti. Kromě nábytku na zakázku v jednotném stylu celé přízemí spojuje stejný odstín podlahy, dveří a schodiště. Podlaha je lepená z dílců z umělého vinylu KARNDEAN v dezénu ořechu a je na první pohled k nerozeznání od skutečného dřeva, nábytek je v odstínu wenge.

Předsíň přebrala exteriérový prvek

Dům je zvenčí obložen cihlovými pásky Klinker a tento vnější obklad plynule přechází až na stěny předsíně. Architekt nenavrhoval žádnou předsíňovou stěnu, pouze jednoduché háčky na cihlové stěně, která oproti běžné omítce nezanechává stopy na oblečení. Mezi předsíní a obytnou částí je celoskleněná posuvná stěna, ta umožňuje příjemné komfortní prosvětlení celé předsíně.

Vizualizace, předsíňPředsíň, realizace

Obývací pokoj a jídelna jsou oddělitelné

Pomyslným srdcem obývacího pokoje je krb, který obyvatelé domu hojně a rádi využívají. Je navržen jednoduše a střídmě, v souladu s celkovým rázem domu. Obývací pokoj a jídelnu s kuchyní lze podle potřeby úplně oddělit posuvnými panely z podlahy wenge. Sedací nábytek si paní domu vybrala v oranžové barvě. Jednotný styl obývacího pokoje a kuchyně podtrhuje otevřený policový systém, použitý v obou místnostech. Do nástěnných panelů jsou zasunuty skleněné police, které je možné podle potřeby přemístit. K jídelnímu stolu patří ještě praktický servírovací stoleček na kolečkách. Ten můžeme použít také k rozšíření plochy stolu, případně jednoduše odvézt na terasu a využít jej venku.

Kuchyně s červeným akcentem

Původně si paní domu představovala kuchyni v tmavých barvách. Vzhledem k tomu, že podlahy i ostatní nábytek mají tmavou barvu, svůj názor po konzultaci s architekty přehodnotila. Nakonec je kuchyně v šedobílém ladění v kombinaci s nerezem a dubem. Třešničkou na dortu je červené skleněné obložení za pracovní deskou. V kuchyni byly použity materiály POLYREI (pracovní deska) a LACOBEL (dvířka).

Koupelna a další místnosti prvního patra

V 1. patře si rodina užívá soukromí dětského pokoje a ložnice, které si majitelé zařizovali sami vlastními silami. Koupelnu navrhli architekti společnosti KYZLINK.

-KYZLINK, www.kyzlink.com-