Tato hollywoodská hvězda, která výší svých honorářů dosahuje téměř popularity Julie Robertsové, se narodila kubánskému otci a americké matce jako Cameron Michelle Diaz v San Diegu v Kalifornii. Vyrůstala v Long Beach, odtud to už bylo, co by kamenem dohodil, do hollywoodských studií. Nejprve se však proslavila modelingem, s kterým začínala už v šestnácti letech u firmy Elite modeling agency. K herectví se dostala náhodně. V roce 1994, kdy už byla známou hvězdou módních časopisů, přišla na konkurz na malou roli ve filmu Maska. V té době neměla žádné herecké zkušenosti, přesto byla vybrána pro hlavní ženskou roli a vlak hereckých příležitostí se rozjel. Brzy byla nominována na Zlatý glóbus a tuto cenu také za řadu svých rolí obdržela.

Jako známá filmová star si v loňském roce také pořídila stylové bydlení v Beverly Hills za pouhých 10 milionů dolarů, což je tak sotva 50 % jejího běžného honoráře.

Tento pohodlný a prostorný dům se nachází na pozemku o rozloze 12141 m². Je součástí soukromého uzavřeného areálu. Když se zadíváme na členitou stavbu z výšky, vidíme řadu nejrůznějších červených střech a máme pocit, jako by nějakým zázrakem k sobě srostly malé přízemní domky, místy vyčuhující nad úroveň ostatních podkrovních oken. Celý půdorys stavby je značně nepravidelný a připomíná jakéhosi chapadlovitého živočicha. Nový domov Cameron Diaz má 6 ložnic a 6 koupelen a objekt obsahuje také třípokojový dům pro hosty.

Na pozemku nemůže chybět altán jakoby utkaný z dřevěné krajky, potůček s můstkem evokující volnou přírodní krajinu. Najdeme zde i tenisový kurt a plavecký bazén. Dům je terasami otevřený do zahrady, do níž se schází po širším schodišti mezi subtropické rostliny.

V interiéru najdeme moderní sedací soupravy ve společnosti dřevěných vyplétaných židlí s vyřezávanými nohami ve španělském koloniálním stylu 19. století. Významným dekoračním materiálem je dřevo, ať už na zkoseném či rovném stropě v podobě trámoví či vyřezávaných sloupků, které obývací místnost zároveň zdobí, člení i podpírají střechu. Dřevo najdeme i na obkladech stěn. Pocit intimity a také neuzavřeného prostoru navozují otevřené obloukové vchody bez dveří.