Stěhování?

Místnost působí dojmem, jako by ji právě opustili stěhováci. Funkci místnosti naznačuje pár kousků nábytku, které svou pozicí vytvářejí zákoutí s odlišnými funkcemi. Ostře růžová sedačka je příjemným a útulným hnízdem uprostřed moderního interiéru. Rodina ji využívá k aktivnímu odpočinku: společnému povídání a pohodlnému usazení návštěv. Elegantní lehátko v popředí je nejen atraktivním designovým prvkem, ale především nabízí možnost relaxace u krbu s rozečtenou knihou v ruce. Neviditelný skleněný stolek nechává naplno vyniknout sedacímu nábytku, aniž by postrádal funkčnost.

Černá stěna

Zásadní vliv na celkově nezabydlený dojem má tmavá stěna v pozadí. Její netuctová, výrazná barva ji dělá nepřehlédnutelnou a přitahuje k ní přirozeně pozornost. O to více vyniká, že je prázdná. Tvoří sice efektní pozadí pro růžovou sedačku a březový odkladní stolek, ale plocha nad nimi je natolik rozlehlá, že si zaslouží další členění. K tomu účelu se ideálně hodí velký obraz nebo plakát horizontálního formátu, skupinka nebo řádka menších obrázků či fotografií. Na stěně by se také mohla objevit originálně prezentovaná sbírka nebo kompozice zrcadel.

Chybějící textil

Dojem aranže v rámci prodejny nábytku vzniká především díky absenci bytového textilu, který zde citelně chybí. Další barvy by rozšířily stávající skromné barevné schéma a vzory by interiér oživily dekorem. Ve verzi, která by pokorně respektovala stávající barevnost, by cyklámenovou sedačku nejlépe doplnila smetanová se sladce růžovými a antracitovými vzory. Odvážnější verze nabízí barvy stejného temperamentu, jako má cyklámenová sedačka. Svým leskem by ji pěkně rozsvítily azurové, fialové, oranžové nebo limetkově zelené polštářky z umělého hedvábí.

Vysoký koberec

Koberec s vysokým vlasem by místo pro sezení nejen zútulnil a prostorově vymezil, ale především oživil stávající striktně hladké povrchy a plochy. V barevně umírněné verzi by podlaze slušel světlý krémový koberec, případně oživený decentním melírem tón v tónu usnadňujícím údržbu. Do stávajícího schématu by skvěle zapadl světle fialkový koberec s nádechem šedé nebo koberec v barvě pomněnek. Avantgardnější řešení prezentují koberce výrazných barev, např. v citrónově žluté nebo kiwi - zelené. Hravost by sem vnesl světlý koberec s výraznými pestře barevnými vzory.

Originální svítidla

Jasným záměrem designéra nebo bytového architekta bylo důslednou vestavbou svítidel do sádrokartonového podhledu ponechat prostor čistý, přehledný a vzdušný. Přesto by mu vysloveně prospěla přítomnost dalších lokálních svítidel, která zde chybí. V tomto kontextu není třeba obávat se výrazného designu! Originálně tvarovaná stojací lampa má před zadní antracitovou stěnou skvělou šanci vyniknout. Na odkladním stolku by ji mohla doplnit stojací lampička ze stejné designové řady, nebo naopak výrazně odlišné svítidlo.

Osobité doplňky

Stejně jako mnohé ostatní, také doplňky v tomto interiéru bolestně chybí. Kromě skleněného popelníku, modrého kalíšku, několika časopisů a knihy na konferenčním stolku tu není téměř nic. Dekorativní květníky, vázy a mísy vybírané majitelem podle klíče jeho vkusu vnesou do interiéru osobitost a atmosféru domova. Konferenčnímu stolku by slušela šedá nebo ostře růžová nádoba se skupinkou odolných a úhledných sukulentů. Odkladní stolek nabízí ideální prostor pro uložení novin, brýlí nebo ovladačů.

TIP REDAKCE: Chystáte změnu interiéru a potřebujete poradit jak na ni? Nechte si od nás nakreslit 3D návrh. Do fotogalerie 3D návrh na přání nahrajte potřebné podklady - půdorys místnosti a fotografie současného stavu se základními údaji (rozměry místnosti, případná omezení, vaše požadavky a přání…). Zaslané materiály naše designérka postupně zpracuje do 3D návrhů.