Harrison Ford vstoupil do povědomí filmových fanoušků hlavními rolemi v kultovních seriálových snímcích, jako jsou Hvězdné války a Indiana Jones, ty mu také přinesly velké bohatství. Dnes je považován Guinnessovou knihou rekordů za nejbohatšího žijícího herce. Přitom na počátku jeho kariéry byl nedostatek peněz tak velký, že si musel přivydělávat jako šikovný samouk v oboru tesařském a truhlářském. Vždyť i roli ve Hvězdných válkách dostal náhodou, když sestavoval skříně u režiséra George Lucase.

Jeho třetí manželkou se stala v roce 2010 herečka Calista Flockhart známá z populárního televizního seriálu o americké právnické firmě Ally McBealová, kde hrála hlavní roli. Calista v roce 2001 adoptovala syna Liama. Harrison Ford má z prvního manželství dva syny a z druhého manželství syna a dceru. Svá bydlení proto rád zařizuje tak, aby zde bylo dost prostoru i pro rozsáhlejší rodinu.

Jeho oblíbeným místem je ranč o rozloze 3,2 km2 ve Wyomingu v Jackson Hole. Přibližně polovinu tohoto pozemku věnoval přírodní rezervaci, sem však zvědavé pohledy příliš nepouští. S novým domem v Los Angeles však udělal výjimku a nechal do některých místností nahlédnout fotografy.

Honosné sídlo bylo postaveno za 12,65 milionů dolarů na přibližně 13700 akrech. Je složené z řady jednopatrových domků propojených v jednu rozsáhlou rezidenci. Vstupní portál upoutá pozornost svými čtyřmi bílými sloupy a obloukovitým schodištěm vedoucím k domu. Vedle schodiště najdeme prostornou garáž opatřenou třemi vraty ve stejném stylu jako dům. Vše je zářivě bílé se zdobením z prken a s bílými okny rozčleněnými na pravidelné bíle lemované čtverce, které jakoby pomrkávají na příchozí.

Obytný prostor rozšiřují v zadním traktu otočeném do zahrady balkony, terasy a bazén. V domě najdeme mimo jiné celkem 7 ložnic, 9 koupelen, promítací místnost, hudební salónek s klavírem a hernu s kulečníkem. Celý dům je zařízen v bílo-černé kombinaci či s teplohnědými dřevěnými obklady stěn, které některé místnosti obzvláště zpříjemňují.

Jídelna, která je propojená s bílou kuchyní, je plná světla díky stěnám, kterým dominují vysoká okna. V mnoha pokojích najdeme krby a bílé kožešiny či bílé hebké koberce. Celé zařízení domu působí světle, vzdušně, a přitom má v sobě jistou dávku bezpečí a domácí pohody.

Foto: www.isifa.com