Designérka Janne Bissell žije v Londýně se svým manželem Christopherem, fotografem celebrit, a s dvěma dětmi, Ash a Nancy.

Už léta se zabývá zařizováním domů a bytů a sama říká, že s designem se seznámila už v útlém dětství. Mnoho času totiž trávívala se svou matkou nákupčí jednoho z nejslavnějších a nejluxusnějších obchodních domů Harrods Joannou Harding. Maminka často nakupovala výtvarné umění a starožitnosti, dcera tedy byla obklopená v Harrods secesí, art deco či nadčasovými kousky Bauhausu z 20. let. Janne už jako dítě zajímalo, jak z krásných věcí vytvářet atmosféru příjemného bydlení, jak promíchat modernu se starobylostí, jak míchat barvy, struktury a styl.

Sama Janne Bissell říká: „Mám ráda design, dokonalé věci, které ukazují bezchybné zpracování, krásné předměty vytvořené vášnivými lidmi.“

V jihozápadním Londýně objevila starý tajemný dům z viktoriánského období Anglie se zajímavou zahradou, která vzbuzuje pocit bydlení na samotě, a přitom je v dosahu centra. Rozhodla se, že zde bude její domov. Jde o pětipodlažní budovu orientovanou na jih, Janne především zaujala vysoká okna od podlahy až ke stropu, která zajišťují dostatek přirozeného denního světla. Dům má hodně originálních prvků včetně krbů a tří balkónů, zachovaly se zde původní dřevěné podlahy a spirálovité schodiště.

Janne Bissell se rozhodla při zařizování interiéru spojit to, co vždy ráda spojuje - moderní trendy se starožitnostmi. Miluje domy s atmosférou a patinou a baví ji dávat jim nový život. Uvnitř domu často najdeme moderní sedací soupravu ve společnosti starodávné sochy či barokně pojatého zrcadla. Ložnice mají pohádkový charakter a jsou laděné buď do 19. století, či hravého rokoka. Janne Bissell při zařizování interiéru dává přednost monotematickému snivému jemnému ladění - bílá, smetanová, nažloutle béžová, něžně modrá. Sochy si pořídila i na zahradu a často jde o umělecká díla s křesťanskou tematikou. Dům se sice svou fasádou příliš neliší od typicky anglických viktoriánských domů, ale přesto zde najdeme zákoutí se světle modrými dřevěnými žaluziemi, zahradním paravánem a se středomořskou vegetací v barokních zahradních vázách - to vše vytváří iluzi Středomoří, i když celá koncepce zahrady je typicky anglická s kvalitním zeleným trávníkem pod vzrostlými listnatými stromy.

Foto: www.isifa.com