Jak si zařídit nový byt? Navrhli jsme dvě řešení

Varianta interiéru ve vínově červené s antracitovou
Zvětšit fotografii

Čtenářka Vlasta si koupila nový byt a ten si chce zařídit jen novými věcmi. Z původního bytu si nechce brát nic. Nejprve si majitelka myslela, že zařídit interiér bude hračka, ale brzy změnila názor a požádala nás o přípravu 3D návrhu.

Dnes se podíváme na řešení obývacího prostoru spojeného s kuchyňským koutem. Byt se nachází v nově postaveném domě, takže je prázdný. Majitelka si z původního bytu nechce nechat nic, protože vybavení neodpovídá jejím potřebám, ani stylu, ve kterém chce nové bydlení zařídit. Nejprve to vypadalo, že to bude jednoduchý úkol, ale prostor není zas až tak velký, a požadavků na něj je několik. Nakonec se paní Vlasta rozhodla, že poprosí o pomoc nás, protože chce nový domov zařídit opravdu funkčně, na dlouhou dobu.

Požadavky jsou následující: velká rohová sedací souprava, nízká skříňka pod televizi, čtecí koutek, jídelní stůl pro čtyři osoby a v kuchyni potravinová skříň a trouba ve výši pracovní desky. Barevné řešení mají být dvě - jedna varianta ve vínově červené s antracitovou a druhá v kombinaci odstínu dřeva a žluté.

Instalace v kuchyňské části jsou již pevně dané, a hýbat se s nimi nedá (respektive dá, ale developerská firma si za jejich úpravy účtuje hodně peněz). Proto by je paní Vlasta ráda zachovala. Na podlahu jsem paní doporučila vinyl - je velice odolný a vyrábí se ve velké škále dekorů. Do kuchyně je ideální.

Udělala jsem dvě barevné varianty. Výklenek určený pro kuchyňskou linku, tak jak byla zamýšlená v projektu, je příliš malý a majitelce nevyhovuje. Proto jsem skříň pro potraviny a chladničku umístila vedle něj, takže jsou trošku předsazené. Kuchyňská linka je do tvaru „U“, odděluje kuchyňský kout od zbytku místnosti.

Udělala jsem také dvě barevné varianty, jedna se striktně drží zadání, druhou jsem doplnila o odstín dřeva, který prostor zútulňuje. Do rohu proti kuchyni jsem umístila rohovou sedací soupravu v krémové barvě. Naproti je čtecí koutek se stolečkem a lampou. Nízké skříňky pod televizi doplňuje zajímavý systém polic.

Druhá varianta kuchyně je řešená dvěma liniemi proti sobě. Kuchyňskou linku opět odděluje zvýšený bar, ke kterému se ovšem židličky nevejdou, funguje pouze jako optický předěl. Jídelní stůl je umístěný proti vstupním dveřím. V této variantě je větší, pro šest osob, protože je tam dostatečný prostor. Televizi jsem umístila na stěnu s okny.

Petra Kolaříková, návrhy a realizace interiérů, www.design-domova.cz, PetraKolarikova@design-domova.cz

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Interiéry
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

interiérbyt

Doporučujeme

Tipy na nákup

Hledáte šikovného podlaháře?

Zadejte si poptávku v kategoriích: podlahy.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: dokládka dřevěné parketové podlahy, rekonstrukce bytu v Brně, Rekonstrukce řadového rodinného domu.