Brad Pitt pochází z Oklahomy a vyrůstal ve Springfieldu jako nejstarší dítě ve spořádané křesťanské rodině. Původně studoval na Universitě v Missouri žurnalistiku, grafický a reklamní design a reklamu. Studia však nedokončil a odešel do Los Angeles, aby vstoupil do světa filmu. Brzy začal být úspěšný. Nejprve si získal filmové producenty svým přitažlivým zjevem, ale zanedlouho se zjistilo, že je opravdu dobrým hercem, který zvládá i náročné psychologické role. K výrazným filmům, které ho vynesly na výsluní slávy, patří například Thelma a Louisa, Senzační svět, Teče tudy řeka, Legenda o vášni, Sedm a Pan a paní Smithovi. Právě při natáčení posledně jmenovaného filmu se poznal se svou současnou partnerkou Angelinou Jolie. Oba dva měli za sebou jiné vztahy, ale nakonec zakotvili v dlouhodobém partnerství. Brad Pitt přijal za vlastní obě adoptované děti Angeliny Jolie, spolu pak adoptovali další dítě a posléze během dalších let porodila Angelina Bradovi další tři potomky.

Angelina, celým jménem Angelina Jolie Voight, se na rozdíl od Pitta pohybovala v hereckém světě již od dětství. Oba její rodiče byli herci. Už od jedenácti let studovala herectví v Divadelním institutu Lee Strasberga, od 16 let pracovala jako modelka a dále pak studovala na Divadelním institutu New York University. K jejím proslulým filmům patří Gia, Sedmý hřích a opravdu celosvětově slavnou se stala díky roli superženy Lary Croft, přenesené z komiksu na filmové plátno.

Proč hvězdný pár tento dům prodává, není známo. Díky prodeji však můžeme nahlédnout nejen do zahrady, ale i do moderní rezidence, která na první pohled připomíná obří akvárium. Celý komplex se skládá ze dvou samostatných budov. Z výšky vytváří tvar jakéhosi velmi volného S. Jeho největší devizou je poloha na kopci nad zálivem. Ze strany s přečnívající plochou střechou z dřevěných trámů a prosklenou zimní zahradou vzbuzuje stavba představu lodi. Na zahradě s dokonalým trávníkem je součástí vybavení také venkovní krb. Motiv zajímavě poskládaných kamenů nepravidelných tvarů se opakuje na designu krbu i přístupovém chodníku. V uzavřené části zahrady najdeme místo pro relaxaci u dlouhého úzkého bazénu. Na pozemku je prý také tenisový kurt.

Celý komplex svými velkými prosklenými stěnami připomíná výkladní skříně. Mnohé však lze vytáhnout jako roletu a náhle dům vstupuje do zahrady. Tato ohromná okna, která nabízejí jedinečný výhled především na moře, lze zakrýt závěsy zvenku. Na ploché střeše stojí květináče se subtropickou vegetací a pohodlným schodištěm lze překonat strmý svah nad mořem a dostat se na soukromou pláž.

Veškeré vnitřní zařízení je založené na jednoduchosti, prostoru, světle odráženém na perfektní naleštěné bambusové podlaze a kontrastu bílé a černé.

Foto: www.isifa.com