I řadovka může být originální, jednoduchá a vkusná. Dokazují to fotografie z interiéru, který realizovala firma KYZLINK.

Řadový domek s podlahovou plochou 122 metrů čtverečních nabízí nejen vlastní bydlení, dostatek soukromí nebo zahradu s posezením na terase, ale zároveň patří k těm energeticky úsporným. Když máte z každé strany sousedy, jen těžko vám zdmi může unikat velké množství tepla. Také péče o malou zahradu není nijak náročná. Je to ideální dům pro mladou aktivní rodinu se spoustou zájmů a koníčků.

Symbióza barev a materiálů

Přízemí řadového domu tvoří velký obytný prostor, jehož součástí je i kuchyň a jídelna. Na něj navazuje terasa s posezením na malé zahrádce, která se dá v létě považovat za další obytný pokoj. V obývacím pokoji byl původně plánován i krb, ale majitelé ho zatím nechtěli. Volné místo zatím využívají jako hrací koutek pro syna. Zajímavým prvkem obývacího pokoje je policová skříň, doplněná panelem posuvným ve vodicích lištách. Pouze na majitelích tak záleží, zda nechají otevřenou levou část stěny a pravou uzavřou, nebo opačně. S panelem je pak sladěná televizní stěna a uzavřená skříňka vedle něj. I na její výrobu byla použita kombinace ořechové dýhy, bílého polomatného laku a matného skla lacobel.

Pohovka z bílé kůže splňuje požadavky na jednoduchou péči a dlouhou životnost. Lakovaná kůže je totiž mnohem méně náročná na údržbu než textilní potahy. Díky povrchovému ošetření se totiž například rozlité pití jen tak rychle nevsákne a máte čas ho utřít. Stejně tak se dovnitř nedostanou nečistoty.

Jednoduchý, ale originální stolek připomíná dva na sobě složené kvádry. Je velice praktický, uvnitř skrývá několik zásuvek s dotykovým ovládáním. Nikde proto nevidíte žádné úchytky ani madla, k jejich otevření tedy stačí dotyk prstem. A to platí pro většinu zásuvek i skříněk v domě.

Rodinný život kuchyňský

Skutečným centrem rodinného života se jako v mnoha jiných domácnostech ale stala kuchyně a jídelna. Majitelé zvolili bytelný ořechový stůl s pohodlnými židlemi, u kterého tráví mnohem více času, než předpokládali.

Při navrhování kuchyňské sestavy architekti Kyzlinku omezili množství horních skříněk na minimum. Jedna stěna je zcela zaplněná vysokými skříňkami s vestavěnou chladničkou a mrazničkou a troubami, za roletovými dvířky je schovaný kávovar a vše, co je třeba k přípravě tohoto nápoje. V dalších skříňkách zbylo ještě dost volného místa na ukládání potravin a nezbytných kuchyňských pomocníků.

Samotná kuchyň má tvar písmene U, tvoří velkorysou pracovní plochu. Na skříňkách se opět objevuje ořechová dýha, pracovní desku architekti zvolili z umělého kamene Bienstone a prostor za ní je z bílého skla lacobel. Stejné bylo použití i na výplně v obývací části.

V patře soukromí

V prvním patře domu se nacházejí tři pokoje a dvě koupelny. Jednu z místností majitelé využívají jako pracovnu a knihovnu se šachovnicovými dvířky. Slouží i jako hostinský pokoj a časem se z ní může stát druhý dětský pokoj. Synova i rodičovská ložnice, šatna a koupelna se sprchovým koutem jsou zatím zařízené jen provizorně a na svoji realizaci teprve čekají.

Rodina má však k dispozici „hlavní“ koupelnu v patře, kde je kromě vany a umyvadla i toaleta s bidetem. Na zajímavosti jí dodává oranžová podlaha kombinovaná s hnědými a béžovými obklady. Třetí koupelna v domě se nachází v přízemí hned za zádveřím. Návštěvy tak nemusejí chodit na toaletu do patra a narušovat soukromí majitelů.

www.kyzlink.com