Dnes patří tento britský herec k výrazným postavám evropského i amerického filmu. Atraktivní čtyřicátník výrazných rysů začal hrát už jako dítě v anglickém Národním divadle, vystudoval Guildhall School of Music and Drama a brzy ho objevil i film. Záhy se vydal od malých roliček na cestu výrazného hereckého projevu po boku tak slavných hvězd, jako jsou Tom Hanks, Paul Newman či Gwyneth Paltrow.

Daniel Craig se však nezaměřil jen na film, ale stejně úspěšným byl i v divadelním světě. Naposledy se představil na prknech, jež znamenají svět, v londýnském Royal Court Theatre ve hře A Number.

Jeho filmový herecký rejstřík je rozsáhlý - od milostné romance Láska prokletá, mimochodem za roli hlavního hrdiny byl oceněn na festivalu v Edinburghu, přes komedii Hlasy v hlavě až po akční krimi thrillery - například Po krk v extázi. V současné době se dostává na pomyslný chodníček slávy milovníků Jamese Bonda. V této roli totiž vystřídal Seana Conneryho, Georga Lazenbyho, Rogera Moorea, Timothyho Daltona a Piercea Brosnana. Titulky bulvárních novin tak mluví o Danielu Craigovi jako o posledním filmovém Jamesi Bondovi.

A jak představitel Jamese Bonda Daniel Craig, který se v červnu tajně oženil s krásnou herečkou Rachel Weisz, v New Yorku bydlí?

Na střeše nenápadného domu na Warren Street v pozoruhodné patrová vile - tedy bydlení typu penthouse, jak tomuto, pro nás módnímu výstřelku, Američané přezdívají. Vzhledem k tomu, že tento způsob bydlení má již své pojmenování, nejde zřejmě v přelidněném New Yorku, kde se musí již místem šetřit, o nic neobvyklého. Daniel Craig se pravděpodobně nechal inspirovat světem agenta 007 a svůj domov za 1,9 milionů dolarů (asi 40 milionů korun) nezatížil žádnými zbytečnostmi. Přednost dostala účelnost a funkčnost. Je otevřený světlu a slunci, vzdušný, prostorný, i když ne nadměrný, a vsází na moderní materiály, hlavně sklo. Radost z pobytu venku si Craig může dopřát na třech terasách. Ze soukromého výtahu, do něhož je přístup pouze v přízemí, vchází přímo do jídelny. Všechny místnosti mají stěny celé prosklené i v koupelně najdeme sklem oddělenou sprchu a vanu od umyvadla. Skleněná je také zešikmená střecha vytvářející v místnostech ateliérové osvětlení. Interiéru dominuje bílá a černá barva, místy doplněná o šedé, hnědé či červené tóny. Všechny prostory i díky svému minimalistickému zařízení působí futuristickým dojmem.