Žena, která se narodila v americkém Michiganu jako Madonna Louise Veronica Ciccone italskému inženýrovi a hudebně nadané tanečnici, má dnes za sebou nejen pestrou životní dráhu, ale také neuvěřitelně úspěšnou hudební, taneční i filmovou kariéru. Vystudovala tanec a brzy se začala prosazovat i svým zpěvem v hudebních skupinách v New Yorku. Záhy byla úspěšná i při vydávání gramofonových desek, kde byla nejen interpretkou, ale i autorkou řady písní. Prosadila se i jako filmová herečka a pro roli ve filmovém muzikálu Evita studovala dokonce operní zpěv v Londýně. Za album Ray Of Light, které vyšlo v roce 1998, získala 4 ceny Grammy. Za svou hudební kariéru prodala více než 200 milionů kopií svých alb po celém světě. Velký ohlas také mají její koncertní turné, diváky přitahují jak bombastickou podívanou, tak i skvělým hudebním zážitkem.

Je zřejmé, že Madonna, jež se stala podle Guinnessovy knihy rekordů nejúspěšnější sólovou zpěvačkou, si může dovolit nákladné zajímavé bydlení. Díky svým více než úžasným finančním možnostem dnes vlastní celou sbírku nemovitostí. K nejzajímavějším patří Ashcombe House, sídlo se 6 ložnicemi na anglickém venkově mezi Dorset a Wilshire, asi 2 hodiny jízdy od Londýna, dále je to městský dům ve West Endu v Londýně, v Los Angeles vlastní rezidenci v normanském stylu a v Beverly Hills zase haciendu se sedmi koupelnami a osmi ložnicemi. Za zmínku stojí, že i na krátké pobyty si pronajímá celá patra nemovitostí. Když například koncertovala v roce 2009 v Praze, rozhodla se pro hotel Mandarin Oriental Prague na Malé Straně. Rezervovala si zde celé páté patro. Součástí apartmá byla velká ložnice, pracovna a mramorová koupelna, z oken i z terasy měla nezapomenutelný výhled na Malou Stranu s Hradčany v pozadí, k dispozici jí byla posilovna a lázně. Za tento luxus platila „maličkost“, 100000 Kč denně.

Nedávno si Madonna na jihu Francie v Cap d´Antibes pronajala za 200000 eur (tedy asi 5 milionů Kč) dům na týden. Obývá zde 10 ložnic, 9 koupelen, samozřejmě ve vybavení najdeme i saunu, tenisové kurty, plavecký bazén, posilovnu a gymnastickou dráhu. Stroze působící rozlehlá bílá vila uprostřed anglického parku, osázeného středomořskými dřevinami, ve svém nitru skrývá luxusně zařízené interiéry v klasickém, místy konzervativním, stylu. Některé místnosti jsou obloženy dřevem. Snad to postačí její dnes již široké rodině.