Truhlář a řezbář z městečka Greifenstein strávil prací na svém mistrovském díle přes 3000 hodin. Za tuto dobu do nejrůznějších částí postele vyryl 168 odlišných sexuálních pozic.

Postel popisuje Dieter Sporleder jako "erotický sen – sexuální postel, která by mohla do naší nudné reality vypadnout třeba z pohádek Tisíce a jedné noci“. Obrovská postel pro neupřesněný počet partnerů váží 1,5 tuny. Jako pilíře jí slouží čtyři obrovské faly, které se dají použít jako nebesa; mohou tak dovádějícím poskytnout i jakési zdání intimity.

Sporleder použil sexuální motivy z celé řady kultur. Nejvíc ho inspirovala klasická literatura - tedy indická Kámasútra a sochy na indických chrámech. Využil však pro inspiraci i čínské a japonské erotické umění. Řezby jsou zcela dokonalé a nesmírně precizně vyvedené.

„Na všech, i těch nejdrobnějších, detailech jsem si dal opravdu záležet,“ tvrdí německý umělec. „Na sochách rozeznáte nejen sebemenší anatomické drobnosti, ale třeba také náušnice.“

Proč vlastně něco takového stvořil? Dieter Sporleder chtěl, aby měl majitel erotické postele inspiraci pro milostné hrátky vždy na dohled. Vysvětluje: „Vyzkoušet 168 pozic, to vám nějakou dobu vydrží. A jen tak se to neomrzí…“

Foto: www.isifa.com