Obecně by se dalo říci, že skandinávská linie interiérového designu je velmi oblíbená díky své jednoduchosti a eleganci. Mezi její nezaměnitelné znaky patří převaha bílé barvy, prosvětlené prostory, elegantní doplňky a přírodní materiály.

Tato kombinace je skandinávským „kouzelným elixírem“ pro vytvoření interiéru, v němž se báječně odpočívá. Skandinávský styl se pro zařízení moderní a pohodlné ložnice zkrátka hodí.

ČTĚTE TAKÉ:

Bílou barvu vyvažují sofistikované doplňky

Vzhledem k jasné dominanci bílé barvy (a to pro nás i docela nezvykle také na podlahové krytině) ve skandinávském stylu jsou pro interiéry zařízené v tomto duchu velmi podstatnou otázkou doplňky. Aby totiž převážně bílý pokoj nepůsobil sterilně a neosobně, bez barevných dekorací se neobejde.

Vytříbená hra s barvami

Severské země jsou v tomto ohledu skutečnými mistry, od nichž se můžeme učit – barevné kombinace jsou nenásilné, ale efektní. Umí si pohrát nejen s klasickými doplňky, ale perfektně ladí i textilie a nástěnné dekorace. Nebojí se ani výraznějších dekorů – především kostek a pruhů – ani nádherných vintage solitérů, které upoutají pozornost. Více inspirace můžete načerpat v naší velké fotogalerii výše.