Místo pro relaxaci by s ním získalo jasnější obrysy a pocitově se důrazněji vymezilo uprostřed velkorysého prostoru. Jako bonus je tu pocit stability, klidu a charakter pevného bodu v centru obytného interiéru.

1. Neutrální barvy

Barevně neutrální koberce respektují naznačené střízlivé barevné schéma a nesnaží se z něj jakkoliv vybočit. Světle krémový koberec oživený jemným melírem dodá sezení útulnost a komfort, aniž by vytvářel nápadný kontrast. Koberec Bälum o průměru 195 cm prodává Ikea za 2 990 Kč. Antracitový koberec opticky potlačí výrazné a tmavé kovové podnože křesel i podnožek. Díky tmavé barvě bude přirozeně přitahovat pozornost a sezení s ním získá spíše pánský charakter. Koberec Mata o průměru 230 cm prodává Bo Concept za 20 850 Kč.

2. Hřejivé barvy

Účinek koberců v teplých barvách a jejich vliv na změnu stávající atmosféry bude daleko výraznější. Svou přítomností a výrazem posílí účinek přírodního proutí na jídelních i barových židlích a zářivě žlutých dvířek kuchyně. Koberec v syté čokoládově hnědé sezení výrazně zateplí a zútulní, oranžová barva ho doslova rozzáří - dodá pozitivní energii a optimistickou náladu. Oba koberce pocházejí z kolekce Schöner Wohnen, mají průměr 200 cm a firma E-color je prodává za 13 975 Kč.

3. Elegance kůže

Jednoduše a moderně zařízený interiér staví své osobní kouzlo a půvab na jednoduchosti a střídání hladkých jednobarevných ploch. Originální kruhový koberec sešitý z proužků hovězích kůží sem vnese chybějící vzor a způsobí příjemné oživení. V černo-bílé verzi zjemní kontrast mezi bílým sedákem a tmavou podnoží obou křesel. V nabídce firmy Bo Concept najdeme koberec také v hnědé, hřejivé barevnosti. Název Dimas, průměr 230 cm a cena 48 410 Kč zůstávají pro oba koberce stejné.