1. Pruhovaná klasika

Krémový základ tapety světlý interiér nijak neztmaví a přirozeně naváže na jemné lomené odstíny podlahy, nábytku i potahů. Přiměřené oživení sem vnesou pruhy, které barevně navazují na zlatě okrový vzor polštářků. Decentní jemné pruhy jsou nadčasovou klasikou, která nikdy nezklame. V tomto klasickém, elegantním provedení podtrhují venkovskou atmosféru interiéru navozenou patinovaným nábytkem a efektně přiznaným krovem. K tapetě by se lépe hodily nové širmy stolních lamp ve zlatém okru a pár zlatavých polštářků. Role pruhované tapety Boreal 2 od firmy Casadeco stojí od 1820 do 1910 Kč (podle dodavatele).

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

2. Romantický vzor

Tapeta s něžným, jemným vzorem větviček dokonale ladí se zvoleným velice decentním barevným schématem. Světlá teple béžová je o odstín tmavší nežli barva zesvětleného dřeva na skříni i prkenné podlaze. Tento zdánlivě malý rozdíl stačí na to, aby lehce zatónovaná stěna zútulnila sezení a nechala naplno vyznít půvab povrchové úpravy přírodního dřeva almary. Křehký vzor větviček vnáší do interiéru romantický nádech a naznačuje úzkou vazbu interiéru na přírodu v okolí. Rozhodně by si zasloužil rozvinout na nových potazích dekoračních polštářků. Role tapety Riverside od Casadeco stojí od 1820 do 1910 Kč (podle dodavatele).

3. Tmavá elegance

Na koho snad barevná nesmělost stávajícího interiéru působí příliš fádně, nemusí se bát vnést sem odvážnější kontrast. S tím mu pomůže sytě teple hnědá tapeta s nenápadným vzorem různobarevných proužků evokujících textilní tkaninu. S výrazným, tmavým pozadím získá celý prostor hloubku, atraktivitu a dynamický náboj. Světlý nábytek, vybavení i lampičky, které na stejnobarevné stěně neměly šanci vyniknout, na tmavém pozadí vystoupí v celé své kráse. Elegantní styl dokreslí nové potahy polštářků, nejlépe v širší škále hnědých tónů. Role čokoládově hnědé tapety Caramello 8929-28 stojí 399 Kč.