V projektu je mezi kuchyní a jídelnou stěna, z kuchyně do jídelny byly plánovány dveře. Majitelé by rádi prostor více otevřeli a propojili. Nechtějí příčku rušit úplně, ale varianta s místnostmi oddělenými dveřmi se jim nelíbí.

Navrhla jsem varianty dvě. V první jsem příčku zachovala, pouze místo dveří jsem nechala jen volný průchod. Místnosti tak nepůsobí zcela odděleně. Na volnou stěnu vedle vysokých skříní jsem dala velkoformátovou fototapetu s motivem magnolií, která oba prostory opticky spojuje, protože z jídelny přechází až do prostoru kuchyně.

Ve druhé variantě jsem výšku příčky zachovala pouze 65 cm od rohu, kvůli zavěšení horní skříňky je zbytek příčky vysoký pouze 110 cm, stejně jako bar na druhé straně. Kuchařka tak může komunikovat s hosty u stolu, prostory jsou téměř propojené. Odsavač par je ostrůvkový.

Obývací pokoj je opravdu velkorysý, i když velkou část stěn zabírají velká okna. Na stěně vpravo našel své místo krásný krb, který paní Kamila ocení hlavně v zimě. Ačkoliv je prostor veliký, není zahlcený nábytkem. Sedací souprava je rohová, k ní jsem dala ještě křeslo. Ke krbu jsem umístila další dvě taburetky, budou se hodit pro větší návštěvu, nebo pro relaxaci u plápolajícího ohně.

Kterou variantu kuchyně a jídelny byste zvolili vy? Napište nám do komentářů.

Návrhy: Petra Kolaříková, www.design-domova.cz