Bydlení pro Ryby (20.2 - 20.3.)

Jako citlivá Ryba potřebujete ke svému životu především vodu a vše, co je s ní spojeno. Líbí se vám květinové zahrádky a skalky s jezírky. Často používáte jako okrasné doplňky bytu mušle a další výtvory moře. Neobklopujete se umělou hmotou a kovem: kov je pro vás příliš chladný a umělá hmota zase příliš moderní. Okolo sebe potřebujete materiály, z nichž ucítíte dotyky lidské ruky, proto oceňujete keramiku nebo různé dřevěné dekorace. A nejdůležitější místností v bytě je pro vás samozřejmě koupelna, kde se cítíte sama sebou.

Orientace: Celý váš byt by měl být situován na severovýchod nebo severozápad. V ložnici by mělo být chladněji a během spánku by měla vaše hlava směřovat na západ.

Barvy: Nejvhodnější je bílá, doplněná zelenými a modrými odstíny vody. Naopak černá a šedá vás mohou trochu deprimovat.

Bydlení plné kontrastů - Beran (21.3.-20.4.)

K vašemu životu patří neustálý pocit změny. S chutí tedy inovujete interiér a přeskupujete nábytek. Jako výrazný ohnivý živel milujete akčnost a přímost, a tak kolem sebe potřebujete prvky, které tento princip vytvářejí. Dáváte přednost modernímu nábytku, jednoduchým liniím, ostrým hranám, čistým konturám a výrazné barevnosti. Milujete nápadný, až avantgardní design. Zakládáte si na dobrém vkusu a rádi šokujete. Jako vše ve vašem životě, i zařizování pokojů podléhá vaší momentální náladě.

Orientace: Reagujete citlivě na severní stranu, proto byste zde neměla mít ložnici. V případě, že odpočíváte v místnosti orientované na sever, můžete se cítit unaveni.

Barvy: Milujete akčnost a napětí, čemuž odpovídá i záliba v červených, až rudých odstínech a v ostrých kontrastech červené, bílé a černé barvy.

Pohodlné bydlení - Býk (21.4.-20.5.)

Potřebujete pocit naprosté útulnosti a rádi si vychutnáváte pohodlí. Býk je zemské znamení, takže stojíte nohama pevně na zemi. Máte rádi svůj klid a domov. Toužíte po měkkosti a jemnosti, abyste se cítili dokonale spokojeně a uvolněně. Milujete skvělé jídlo a pravděpodobně výborně vaříte. Vaším královstvím a chloubou je tedy především kuchyně, v níž trávíte notnou část svého života. Proto by měla být výrazným středem bytu.

Orientace: Váš byt by měl směřovat na východ, ke kterému přirozeně svým archetypem inklinujete.

Barvy: Cítíte se dobře v jarně a svěže působícím prostředí. Vašemu naturelu vyhovuje kombinace jasně trávově zelené a žluté barvy medu či jantaru nebo něžných pastelů.

A co doma preferují ostatní znamení?

Blížencům v interiéru prospějí především kombinace tyrkysové nebo zelené a béžové či hnědé barvy s tlumenějšími světlými odstíny. Raci by se pak měli vyhnout křiklavým barvám a upřednostnit barvy pastelové… Vlasta.cz prozradí víc.