Barva dřeva

Pokud doma máte podlahu z tmavého dřeva nebo nábytek z třešně, jste pro celý příští rok a možná i několik dalších, zcela mimo jakékoliv trendy. Architekti a designéři tentokrát volí dub, a to na podlaze i nábytku. Je možné ho kombinovat s bílými nebo šedými matovými povrchy. Ještě světlejší alternativou je bělený dub, který se objevuje kromě podlah také na pracovních deskách kuchyňských sestav.

Koupelny

Světlé barvy kralují také koupelnám. V kurzu je písková barva obkladu, a to v lesklé i matné podobě. Dlaždice jsou velkoformátové a nebo naopak velikosti drobné mozaiky - nic mezi tím. Alternativou k pískové barvě jsou dlaždice připomínající kameny od břidlice až po bílý mramor nebo narůžovělý křemen.

Kuchyně

Jedinou výraznou změnou u kuchyňských sestav je odklon od vysokého lesku. Není zcela zavržen a pokud má někdo opravdu malou kuchyň, měl by si lesk z důvodu optického zvětšování prostoru dopřát, ale matné povrchy zkrátka vítězí. Barevnost se pohybuje mezi bílou, krémovou a světle šedou. Tedy žádné křiklavé barvy, z nichž člověka po měsíci bolí hlava.

Obývací pokoje

Sedacímu nábytku kraluje šedá barva. Je univerzální a snese kombinaci s jakýmikoliv tóny. Nejochotněji se snáší s právě módní okrovou. Okrová je přítomna na pohovkách, úložném nábytku i na kobercích, ale pozor: pouze jako doplňková barva, tedy nikoliv ve velkých plochách. V okrovém tónu mohou být voleny například polštáře na pohovce, které můžeme podle nálady převléknout do jiného potahu až se nám okrová omrzí.

Doplňky

Ze světa bydlení stále nevymizely dekorace z hrubého neopracovaného dřeva a dřevěné orientální sošky.

Interiéry mají také stále raději kombinace se starožitnými kousky a mísení stylů. Pokud ve sklepě schováváte nějaké to „harampádí“ po babičce, nevyhazujte ho! Vše už používané a tak trochu obnošené se opět vrací.