Tento muzikálový herec a zpěvák slovenského původu sice vystudoval v Žilině konzervatoř a v Bratislavě Vysokou školu múzických umění – obor operní zpěv, a před lety byl členem operního souboru Národního divadla moravskoslezského v Ostravě a také hostoval i ve Státní opeře v Praze, ale dnes je veřejnosti znám právě z řady pražských muzikálů. Můžeme ho vidět v divadlech Broadway, Hybernia či v Hudebním divadle v Karlíně. V loňském roce byl oceněn Cenou Thálie za vynikající ztvárnění postavy Barona Prášila ze stejnojmenného muzikálu. Za svoji životní příležitost však považuje hlavní dvojroli v muzikálu Jekyll a Hyde, který uvádělo Hudební divadlo v Karlíně v letech 2005 - 2008. V současné době má na svém kontě řadu CD i DVD, vystupuje i sólově na koncertech a hraje také v Hudebním divadle v Karlíně ve dvou operetních představeních - v Polské krvi a v Čardášové princezně.

Je zřejmé, když je Marian Vojtko pracovně připoután k Praze, že si zde také hledal kvalitní bydlení. Před nedávnem se tedy nastěhoval do nového rodinného domku, který si nechal postavit na okraji Prahy.

Nejde o žádné velkolepé sídlo, ale o malý útulný domek, bíle omítnutý, se sedlovou střechou, který působí tak trochu jako skládačka - menší domeček zasunutý v tom větším. Protože jde opravdu o novostavbu, nelze o zahradě ještě příliš mluvit, nachází se totiž právě ve stavu zrodu. Nezbývá tedy než nahlédnout dovnitř.

Ústřední místností pravděpodobně bude obývací pokoj s plovoucí podlahou, celý laděný v černobílé, s širokými prosklenými dveřmi, kterými se vchází na zahradu, a s moderně pojatým černým krbem zapuštěným do bílého krbového komínu. Malé palmy tento prostor zútulňují.

Dalším důležitým prostorem je kuchyně s červenošedým výrazným pruhem z menších dlaždic, oddělujícím pracovní plochu od spotřebičů či skříněk. I zde vládne kombinace černé a bílé, a to doslova tak, že u kulatého stolku je jedna židle bílá a druhá černá.

Černou barvu v podtržení červené najdeme i na WC, které je zároveň i prádelnou s pračkou a sušičkou. Samotná koupelna navozuje pocit pohody svým mramorovaným hnědo-šedo-béžovým obložením, rohovou vanou s masážními proudy a za temně hnědým sklem tušeným sprchovým koutem.

Domek disponuje také patrem, kam lze vystoupat po dřevěném temně hnědém schodišti se standardním zábradlím. A k bydlení společenského člověka a zároveň i milovníka dobrých nápojů patří i malá chladnička vín, na kterou Marian Vojtko rád upozorňuje.

Jak se vám líbí hercovo bydlení?
Foto: www.isifa.com