Přečíst si články o originálních konferenčních stolcích můžete na každém druhém serveru o bydlení. Avšak kdo si nakonec pořídí stolek s funkcí akvária? Nehledě na to, že takové neobvyklé, byť krásné stolky jednoduše nejsou běžně k sehnání. Pojďte se tedy s námi podívat na to, jak z běžně dostupných stolků vybrat ten pravý.

Materiál hraje prim

Konferenční stolky se dnes vyrábějí už ze všech možných materiálů, přičemž každý s sebou přináší jiný vzhled i jiné vlastnosti. Mezi nejoblíbenější patří skleněné konferenční stolky, a to buď v kombinaci se dřevem, nebo kovem, anebo jako celoskleněné, kdy jedinou neskleněnou částí jsou jeho nohy (a leckdy ani ty ne). Výhoda skleněných stolků spočívá především v jejich optické lehkosti, se kterou hravě zapadnou do většiny interiérů. Naopak nevýhodou je povrch, na kterém je vidět každá šmouha.

Krásný stolek lze vybrat i mezi těmi dřevěnými. U nich velmi záleží na tom, jakého dřeva bylo při výrobě použito a zda byl dřevu ponechán jeho přírodní vzhled, nebo je naopak pestrobarevně lakované.

Méně častou variantou jsou celokovové stolky. Působí totiž těžkopádně. Proto se kov užívá především v kombinaci se sklem, které jej dokáže správně odlehčit.

Konstrukce může být praktická

Tvar konferenčního stolku si můžete zvolit ze širokého spektra nejrůznějších tvarů – od obdélníkové klasiky přes ovály až k netradičním tvarům. I samotný tvar stolku by měl ladit se zbytkem pokoje. Pokud u dalšího nábytku převažují ostré linie a hrany, zvolte čtvercovou či obdélníkovou desku.

Jestliže máte malé dítě, bude výhodnější koupit stolek s oblými rohy či zcela bez nich, aby se o ně batole nechtěně nezranilo. Pozornost také věnujte tomu, zda má stolek praktický vnitřní odkládací prostor.

Design nakonec rozhoduje

Jak už bylo řečeno, konferenční stolek se nesmí tlouci s ostatním vybavením pokoje, především se sedačkou. Proto pečlivě vybírejte nejenom tvar stolku, ale i jeho barvu, která by měla vhodně doplňovat křesla, tapety i zbylý nábytek. Je-li celý váš pokoj vybavený dřevěným nábytkem s výraznou přírodní kresbou, nebude působit dobře barevný plast ani výrazně lakované dřevo. Taktéž pokud máte pokoj zařízený moderně, můžete si dovolit výstřednější design konferenčního stolku. Jestliže však dáváte přednost klasice či dokonce starožitnostem, moderní vzhled stolku bude jako pěst na oko.